Others

De pen die meer doet dan alleen schrijven

Feb 06. 2019

Schrijven met de hand: voor veel mensen lijkt het iets uit een vervlogen tijdperk. Nochtans toont onderzoekt aan dat het je medewerkers productiever kan maken. Maar om daarvoor helemaal terug te keren naar enkel balpen en papier? Rust je medewerkers uit met een S Pen: een digitale tool die het beste is van twee werelden.

Wanneer was de laatste keer dat je iets met de hand schreef? Waarschijnlijk zit je nu achter het toetsenbord van je pc of laptop, en gebruik je dat als voornaamste werkinstrument.
Of typ je vrolijk los op je smartphone of tablet. Toegegeven: typen is snel en efficiënt. Maar door alleen maar te typen, loop je belangrijke voordelen mis.

Zo toont onderzoek aan dat je door met de hand te schrijven, informatie beter verwerkt en onthoudt dan wanneer je typt. Je staat meer stil bij wát je schrijft, denkt er meer over na en kickstart op die manier de denkprocessen in je brein. Bovendien is er soms gewoon geen betere manier om jezelf te verduidelijken dan met een schets of mindmap.

Gulden middenweg

Wil dat zeggen dat je nu best balpennen en kladpapier gaat aankopen in bulk?
Niet meteen. Want handgeschreven notities hebben zo hun gebreken.

Je medewerkers:

• verliezen ze gemakkelijk
• hebben ze niet overal bij zich
• kunnen ze niet even snel doorzoeken
• moeten ze overtypen om ze met collega’s te kunnen delen

Met heel wat frustratie tot gevolg. De S Pen is de gulden middenweg. Een elektronische pen die digitaal mengt met analoog en zo het beste biedt van twee werelden.

Nooit meer aantekeningen kwijt

Ideeën zijn vluchtig. Plotse ingevingen moet je meteen neerpennen, voor je ze vergeet.
Dankzij Screen off memo maken je medewerkers aantekeningen op hun smartphone of tablet zonder hun scherm ooit te moeten ontgrendelen.1
Die aantekeningen raken ze ook nooit kwijt. Want wat je noteert via Screen off memo, wordt meteen opgeslagen in de Samsung Notes-app op je smartphone of tablet.
Met desnoods een back-up in de cloud – om zeker te zijn. Aantekeningen delen met collega’s? Dat doen je medewerkers in een handomdraai, bijvoorbeeld via e-mail of instant messaging.

1 De S Pen van de Note9 heeft andere functionaliteiten dan de S Pen van de Tab S4. Staat iets aangeduid met een “*”? Dan kan alleen de S Pen van de Note9 het doen.

Meer dan alleen schrijven

Bovendien gebruik je de S Pen ook voor heel wat andere functies.
Als afstandsbediening , bijvoorbeeld. Want dankzij zijn bluetoothfunctionaliteit* gebruik je de S Pen om apps te openen, video’s te pauzeren of om moeiteloos foto’s te nemen.

Zo is de S Pen meteen ook de ideale tool voor bedrijfspresentaties. Zeker in combinatie met Samsung DeX. Want dankzij die technologie hebben je medewerkers genoeg aan een smartphone of tablet en HDMI-kabel om hun presentatie te streamen op een groot scherm. En vlot van slide naar slide te gaan met de knop op hun S Pen.

Vertalen, inzoomen, opnemen

Daarnaast biedt de S Pen allerlei functionaliteiten en apps waardoor je medewerkers nóg meer halen uit hun digitale balpen:

Translate. Lees je een rapport in een andere taal en stoot je op een onbekend woord? Via Translate vertaal je het door er simpelweg over te hoveren.
Magnify. Staat er iets op het scherm dat onduidelijk leesbaar is? Selecteer Magnify, ga met je S Pen over de juiste plek en zoom in tot wel 300 procent.
Glance. Switch moeiteloos tussen verschillende apps. Selecteer Glance en spring van een e-mail met details over een aankomende vergadering naar je kalender en weer terug.
Evernote , Todoist of OneNote. Sterke extra notitieapps, naast Samsung Notes.
S Pen Voice PRO. Met deze app neem je geluid op terwijl je schrijft. Zo kunnen je medewerkers tijdens een vergadering ideeën noteren en tegelijk niets missen van wat er wordt gezegd.

De digitale balpen

Met de verregaande functionaliteiten van de S Pen maak je je medewerkers productiever, en laat je ze genieten van de voordelen van schrijven met de hand.
Zonder dat ze daarvoor ooit een balpen en kladblok hoeven bovenhalen.

Nieuwsgierig naar deze digitale balpen? Meer informatie vind je hier. Wil je productiviteit bij je medewerkers garanderen? Rust ze dan uit met de S Pen-compatibele Galaxy Tab S4 of Galaxy Note9.