Others

Eén smartphone voor werk en privé?

De beste keuze voor je bedrijf

Mar 15. 2019

Altijd een persoonlijke én bedrijfstelefoon op zak hebben, heeft zo zijn nadelen. Een bedrijfsbeleid gericht op één smartphone voor werk en privé komt daaraan tegemoet, en maakt je medewerkers productiever.
Maar hou dan wel een oogje op de veiligheid van je bedrijfsdata.

Eigenlijk klinkt het best logisch, aparte toestellen voor werk en privéleven. Je medewerkers houden beide domeinen strikt gescheiden, beschermen hun privacy en kiezen welk model ze persoonlijk gebruiken.
Maar toch wringt er iets aan.

Want twee smartphones moeten meenemen, opladen en onderhouden? Waarbij je weleens vergeet op welk toestel je die notitie had gemaakt of waarop die ultieme werkplaylist weer stond?
Dat brengt heel wat ongemak en verwarring met zich mee.

Daarnaast gebruiken heel wat medewerkers gezondheidsapps zoals Samsung Health , waarmee ze maaltijden registreren en hun stappen of stressniveau meten.
Zoiets beperkt zich niet tot werkuren óf privéleven, maar loopt de hele dag door.

Met één smartphone voor werk en privé zijn je medewerkers georganiseerder en behouden ze hun flow doorheen de dag – van privé naar werk naar privé – zonder daarvoor te moeten wisselen van toestel.
Wat hun productiviteit alleen maar ten goede komt.

BYOD, of niet?

Stel dat je je medewerkers één smartphone laat gebruiken voor werk en privé. Dan is een natuurlijke volgende vraag: hoe pak je dat aan?
Wel, er zijn twee manieren.

Je kunt kiezen voor een Bring Your Own Device (BYOD) -beleid. Medewerkers brengen hun persoonlijke toestel mee naar het werk voor zakelijk gebruik.
Het grote voordeel? Er zijn geen kosten aan verbonden. Maar het nadeel? Omdat medewerkers toestellen bezitten in alle soorten en maten, weet je niet of elk toestel wel even goed werkt of past bij de bedrijfssoftware.

Ons advies is dan ook te kiezen voor de tweede optie: je medewerkers uitrusten met bedrijfssmartphones die ze ook privé mogen gebruiken.
Daar zijn kosten aan verbonden, maar zo weet je wel zeker dat al je medewerkers de technologie hebben om hun werk goed te doen. Bovendien heb je er op die manier een extralegaal voordeel bij.
Met alle fiscale voordelen van dien.

Meer dan ‘gewoon degelijk’

Onderzoek van PwC toont aan dat 59 procent van de werkende millennials een job kiest op basis van of er state-of-the-arttechnologie wordt gebruikt. Dat ene toestel is dus best meer dan ‘gewoon degelijk’.

Kies je voor de Galaxy Note9 of de Galaxy S9 ? Dan geef je je medewerkers de mogelijkheid om productief aan de slag te gaan – waar en wanneer dan ook.

Daarbovenop zorg je er zo voor dat je probleemloos Samsung Knox installeert op alle devices. En dat is belangrijk, want op die manier kom je tegemoet aan het grootste nadeel van één telefoon voor werk en privé: het blootstellen van je bedrijfsdata.

Zorgeloos dankzij Knox

Wanneer je medewerkers hetzelfde apparaat gebruiken voor werk en privé, brengt dat onvermijdelijk risico’s op datalekken met zich mee.

Je hebt dan ook nood aan de juiste beveiliging. Zoals Samsung Knox : een betrouwbare veiligheidsgarantie, ingebouwd in de hardware van recente Samsung-toestellen zoals de Note9 of de S9.

Met Knox hou je je bedrijfsdata achter slot en grendel . En heb je de voordelen van één smartphone voor werk en privé, zonder de nadelen.

Kies jij voor een ‘één-smartphone-beleid’?