Others

Waarom jouw computer nood heeft aan een SSD

Apr 29. 2019

Opslagapparatuur die de prestaties van je computer de hoogte injaagt. Dat is, kort samengevat, de SSD. Het toestel is ideaal voor iedereen die meer verwacht van zijn of haar computer, en dat om verschillende redenen.


SSD’s – ook wel: solid state drives – zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er SSD’s die meer consumentgericht zijn, en andere die zijn gemaakt voor zware taken binnen een bedrijfscontext. Je hebt externe SSD’s, zoals de Portable SSD-serie van Samsung , en SSD’s die je installeert in je computer, zoals Samsungs 860 EVO of de 970 EVO Plus.
Wat deze modellen gemeenschappelijk hebben? Ze doen jouw computer beter presteren.

De beste upgrade voor je computer


Wil je een geheim weten? Eigenlijk is een SSD veel meer dan alleen een opslagapparaat. We durven zelfs te zeggen dat SSD’s de beste manier zijn om je computer – oud én nieuw – een boost te geven.
Dankzij een upgrade naar SSD:

• start een besturingssysteem zoals Windows in enkele seconden op
• laden webpagina’s sneller
• kopieer je zware bestanden in geen tijd
• kan je computer moeiteloos meerdere zware taken tegelijk aan

Dat gaat nog verder als je kiest voor een SSD zoals de 970 EVO Plus. Met lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 3500 en 3300 MB/s presteert je computer zelfs bij de zwaarste prestaties – denk aan high-end gaming of het bewerken van 4K-video’s – op zijn best.

Kortom: een SSD garandeert dat jij een computer hebt die alles doet wat je wilt aan topsnelheid. Ideaal als je een IT-professional, gamer of digitale creatieveling bent.

Meer fysieke arbeid


Waarom SSD’s sneller zijn dan traditionele hard drives? De verklaring ligt in hun inhoud: in een HDD zit een gemagnetiseerde metalen schijf, terwijl een SSD allemaal flash-geheugenchips bevat. Om toegang te hebben tot informatie, moet de magnetische schijf van een HDD de hele tijd ronddraaien. Een SSD bevat zo geen bewegende onderdelen.
Bij een HDD is er dus meer fysieke arbeid nodig om informatie te verkrijgen. En laat dat nu zijn waarom er zo’n snelheidsverschil is tussen beide toestellen.

Automatische temperatuurcontrole


Kies je voor de 970 EVO Plus? Dan krijg je meer dan enkel een razendsnelle SSD.
Neem nu oververhitting: op deze SSD treedt het minder snel op, dankzij de combinatie van een:

• nikkelcoating
• heatspreader
• Dynamic Thermal Guard (die de temperatuur automatisch optimaliseert)

Krijg je toch te maken met een worstcasescenario? Dan nog kun je gerust zijn, want je hebt recht op een vijfjarige garantie.
Klaar om je computer een boost van jewelste te geven? Bestel de 970 EVO Plus.

Samsung SSD 970 EVO Plus