Others

Infinite Line ovens

Jul 28. 2020
Expert FAQ Jens Lemmens

Wil je klanten laten dromen, hen een nieuwe kijk op koken bieden? De Samsung Infinite Line ovens zijn een innovatie op het gebied van design, gezond koken en slimme bediening mét perfect bakresultaat. Dat zegt expert Jens Lemmens, Product Manager Trainee Built-in Home Appliances bij Samsung Electronics Benelux.

Wat maakt de Infinite Line ovens zo innovatief


De Samsung Infinite Line ovens zijn vernieuwend op twee manieren.

• Ze bieden de mogelijkheid om in één oven tegelijk twee gerechten te maken, op twee verschillende manieren. Met Dual Cook Steam bak je bovenaan in de oven een gerecht, terwijl je onderaan een ander gerecht stoomt.

• Het design is zeer innovatief. De hedendaagse keuken moet rust uitstralen, met natuurlijke materialen en geen onderbreking door onrustige lijnen of opvallende knoppen. Met hun unieke maar minimalistische aanzicht passen de Infinite Line ovens perfect in zo’n modern interieur.

Wat zijn de voordelen van Dual Cook Steam?


Steeds meer mensen willen een gezonde maaltijd met verse, voedzame ingrediënten . Dual Cook Steam biedt daarop een antwoord, want koken met stoom zorgt voor maximaal behoud van vitaminen en mineralen . Bovendien blijft de kleur van ingrediënten mooi. Met Dual Cook Steam creëer je dus zowel aantrekkelijke als gezonde gerechten.

Koken met Dual Cook Steam is ook heel flexibel : in een handomdraai stoom en bak je tegelijk, met twee verschillende compartimenten van dezelfde oven. Zo bereid je snel en moeiteloos meerdere gerechten voor een voedzame, complete maaltijd.

Je kan in de Infinite Line ovens bovendien op twee manieren stomen. Eén optie is Full Steam , waarbij je volledig kiest voor stomen; de tweede optie is koken met stoominjecties via Steam Assist , bijvoorbeeld om brood of vlees mooi egaal te bakken.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de Dual Cook plaat eruit te halen en de oven als geheel te gebruiken. Zo bereid je bijvoorbeeld een groot braadstuk, met of zonder Steam Assist.

Uiteindelijk bepaalt de ‘kok’ zelf wat hij bereidt, hoe en in welke volgorde. Maar alle bakmethoden voor het optimale resultaat zijn beschikbaar in één oven.
Tot slot, is de oven heel makkelijk te reinigen . De pyrolyse-stand maakt de oven moeiteloos schoon. En de stoombak? Die plaats je gewoon in de vaatwasser.

Hoe zit het met het energieverbruik?


De ovens hebben een A+ energielabel . Dat je ze in tweeën kan delen met Dual Cook , betekent bovendien dat je elk deel apart kan gebruiken. Voorverwarmen gaat dan nog veel sneller en het hele bereidingsproces verbruikt minder energie , want de te verwarmen ruimte is kleiner. De ovens zijn dus uiterst energiezuinig.

Gaat koken makkelijk met de Infinite Line ovens?


Naast de flexibele manier van koken met Dual Cook Steam, is de bediening van de ovens slim en makkelijk:

• De Infinite Line is uitgerust met een zeer intuïtief smart Full Touch display . Bedien je toch de oven liever traditioneel met een knop? Die is er ook: één grote stijlvolle knop die dient als draaiknop en als drukknop om keuzes te bevestigen.

• De Infinite Line ovens zijn verbonden met de SmartThings App . Via je smartphone kan je heel gemakkelijk voorverwarmen, het recept voor je gerecht ingeven, de baktijd en temperatuur aanpassen, checken hoelang je bereiding nog nodig heeft en meer.

Wie is de ideale koper voor de Infinite Line ovens?


We richten ons op personen die houden van stijlvol design stijlvol design . De apparatuur is aantrekkelijk, spreekt voor zich en past perfect in de nieuwste keukentrends.

Ook de voordelen van koken met stoom kan je toelichten aan klanten: gerechten zijn gezonder, natuurlijker en de kleur blijft mooi behouden. Dat is perfect voor wie houdt van gezond en gevarieerd koken .

Tot slot is de flexibiliteit belangrijk. Met de Infinite Line ovens doe je moeiteloos verschillende dingen tegelijk: verschillende gerechten bakken, of je oven aansturen via je smartphone terwijl je met de kinderen bezig bent. Het zijn dé ovens voor wie een makkelijk te bedienen apparaat wil, mét het beste resultaat .

Ontdek de nieuwe Infinite Line inbouwapparatuur.

De lijn is beschikbaar in twee prachtige kleurstellingen: matglas Graphite Grey en glanzend Onyx Black. De totale lijn bestaat uit 60cm ovens en 45cm compacte ovens, beide beschikbaar met en zonder stoom en daarnaast een bijpassende warmhoudlade.