Others

Mobiele kassa’s doen sneller betalen

Feb 28. 2019

Mobiele kassa’s maken een einde aan een van de grootste ergernissen van winkelbezoekers: de lange wachtrij aan de kassa. Met een grotere klanttevredenheid en betere verkoop tot gevolg.
En zo’n systeem van mobiele kassa’s invoeren? Eenvoudiger dan je denkt.

Wat slimme winkels met elkaar gemeen hebben? Ze weten dat een sterke, persoonlijke klantenervaring hen onderscheidt van online concurrenten.
Zo leggen ze de nadruk op opleidingen voor hun werknemers. Zodat zij op hun beurt een betere service verlenen en zo bijdragen aan een optimale winkelervaring.
Alleen vergeten zelfs slimme winkels één punt: het moment van betaling. Wil een klant afrekenen, dan is hij nog al te vaak aangewezen op het verouderde concept van de kassa en haar wachtrij.
En hoe langer die is, hoe sneller die uitstekende service-ervaring wordt vergeten.

Zet je de smartphones van je collega’s in als mobiele kassa’s? Dan wordt betalen een natuurlijk onderdeel van die persoonlijke dienstverlening. En worden lange wachtrijen een ding van het verleden.

Sneller en meer verkopen

Stel het jezelf eens voor: een klant wandelt een kledingswinkel binnen. Hij probeert een aantal broeken in de pashokjes en stoot op een model dat bijna – maar net niet – goed zit.
De verkoper aan de pashokjes duikt voor hem in het magazijn en komt terug met een groter model dat helemaal past. Terwijl de klant de niet-gekochte stukken afgeeft, scant de verkoper de broek, die de klant vervolgens ter plekke mobiel betaalt. Voor hij het goed en wel beseft, is hij de winkel al uit.
Sneller kunnen betalen zorgt voor een betere koopervaring bij klanten. En dat zijn positieve gevoelens die ze linken aan de naam van jouw winkel. Waardoor ze er graag terugkomen.

En jouw winkel? Die verkoopt sneller. En meer. Want de lange wachtrij waardoor sommige klanten zich bedenken, is verdwenen.

In de praktijk

Allemaal goed en wel, denk je bij jezelf, maar hoe zou zoiets er dan uitzien in de praktijk?

Simpel. Veel mensen hebben op hun smartphone al een mobile banking-app. Om terug te vallen op het voorbeeld van daarnet: de klant die een broek koopt, opent de app, scant de QR-code op de smartphone of tablet van de verkoper (bijvoorbeeld de Galaxy Note9 of Tab S4 ), vult zijn pincode in en hup, het product is verkocht. Heel wat vooruitstrevende retailers werken vandaag al met QR-codes.

Een alternatief: een mobiele kaartlezer zoals SumUp. Door die via bluetooth, 3G of 4G te verbinden met de smartphone van de verkoper, hebben je collega’s alleen maar de bankkaart ¬– en toestemming – van de klant nodig. Bedrag invullen op het toestel, kaart insteken of draadloos scannen en klaar is kees.

Of wat dacht je van een winkel waar klanten zelf afrekenen?

Dat is wat Amazon nu al doet met zijn Amazon Go-winkels. Met de Amazon Go-app wandelen klanten binnen in de winkel, nemen ze wat ze nodig hebben en wandelen ze vervolgens gewoon naar buiten.
Hun aankopen worden automatisch verrekend. Zonder dat ze daarvoor ooit in een rij hebben moeten staan.

Maakt jouw winkel al gebruik van mobiele kassa’s?