Others

Bouwwerf op wieltjes, dankzij rugged mobile devices

Aug 24. 2020
Ruggedized line up smartphones en tablets

De bouw verandert: regelgeving neemt toe, met digitale bouwmodellen brengt BIM technologie binnen, de tijdsdruk stijgt… De juiste rugged smartphone of tablet is dan je ultieme werkmaatje. Hij brengt volledige productiviteit naar iedereen op en naast de werf. Ontdek hoe de toestellen je bijstaan bij je grootste uitdagingen.

Uitdaging 1: meer en meer regels voor project- en werfleiders


Van lokale regelgeving tot Europese energievoorschriften, de bouwsector moet rekening houden met almaar meer en strengere regels. Daarmee stijgt ook de nood aan gedetailleerde plannen, digitale modellen en feilloze follow-up en rapportage.
Met de Galaxy Tab Active Pro ben je altijd even productief, hou je gegevens nauwkeurig bij en heb je een toestel in handen dat tegen moeilijke omstandigheden bestand is:

• Het robuuste ontwerp van de tablet voldoet aan de militaire standaard MIL-STD-810G. Hij is bovendien schok-, stof- en waterbestendig.
• Met de geavanceerde en waterbestendige S Pen maak je snel en zelfs buiten essentiële schetsen.
• Via DeX werk je op kantoor moeiteloos verder op je tablet met een volledige desktopervaring.

Waar je je werk ook uitvoert, je doet het minutieus en voldoet aan de strengste normen.

Vrouw bekijkt rugged tablet

Uitdaging 2: BIM op de werf vraagt om degelijke tablets


Building Information Modelling (BIM) is een digitaal model: een virtuele weergave van een bouwwerk. Het toont de geometrie van bouwelementen (raam, dak, muur…) en koppelt die aan nodige informatie zoals de technische eigenschappen.
BIM heeft het bouwproces doordrongen: van de offerte, de planning, tot de werfvoorbereiding en uitvoering. Met de Galaxy Tab Active2 en de juiste apps overstijgen vakmannen het klassieke werfboek. Ze ervaren plannen in 3D, in plaats van ze op de werfvloer uit te tekenen. Zo besparen ze tijd en werken veel nauwkeuriger.
Bouwvakkers doen het ruwere werk, maar dat is met de rugged Galaxy Tab Active2 geen probleem:

• Het toestel is bestand tegen stof, vuil en zand (IP68), waterbestendig tot 1,5 meter diep en schokbestendig.
• De batterij gaat tot 15 uur mee, ook bij internetgebruik, en opladen kan zonder extra aansluiting via de POGO Pin.

Je mensen blijven dus probleemloos, efficiënt en correct aan het werk.

Uitdaging 3: aannemer moet snel kunnen communiceren


Aannemers staan onder druk: werven moeten steeds sneller opgeleverd worden en ondertussen moet het werk preciezer. Op de Galaxy XCover 4s en Galaxy XCover Pro stel je een programmeerbare toets in als push-to-talk button. Je communiceert dan instant met de werf via bijvoorbeeld de Walkie Talkie app van Microsoft.

Bovendien is de touch-herkenning van de toestellen zo goed dat je ze zelfs met werkhandschoenen kan bedienen. Waar je ook bent, je lost problemen op on-the-spot. Een bouwproject opvolgen ging nooit zo vlot!

Bouwvakker belt met rugged smartphone op bouwplaats

Uitdaging 4: meer data verzamelen, managen en beveiligen


Data van bouwbedrijven moet altijd en overal veilig zijn, niet alleen wanneer je werkt op kantoor. Ook dat is 100% in orde met de Samsung rugged toestellen.
De Galaxy XCover 4s, Galaxy XCover Pro, Galaxy Tab Active2 of Galaxy Tab Active Pro zijn beschermd door Knox. Dat betekent ingebouwde hardware- en softwarebeveiliging, centraal beheer van toestellen en veilig data opslaan en delen – geen nood dus wanneer je je tablet per ongeluk op de werf achterlaat.

Bouwvakker werkt op Rugged tablet

Uitdaging 5: constructiekosten onder controle houden


Van de projectontwikkelaar, over de architect, tot de aannemer, iedereen zoekt oplossingen om de kosten van een bouwproject te drukken. Een kapotte smartphone of tablet betekent gemiste communicatie, tijdsverlies en extra kosten voor reparatie of vervanging. Rugged toestellen laten het veel minder vaak afweten tijdens een job, moeten minder vaak hersteld worden en gaan langer mee. Kiezen voor de Galaxy XCover 4s, Galaxy XCover Pro, Galaxy Tab Active2 en Galaxy Tab Active Pro is dus al snel een kostenbesparing. Je verzekert er de continuïteit van je bouwproject mee.

Samsung rugged devices kunnen elke situatie aan. Ontdek de gepaste toestellen voor jouw bedrijf.