Others

Superieure beelden in de medische beeldvorming

May 30. 2019
Doctor looking at echography

Als een relatief nieuwe speler binnen de gezondheidszorg, slaagde Samsung er meteen in om zijn stempel te drukken met een betere beeldkwaliteit. Deze kwaliteitsverbetering heeft ook een naam: S-Vue™.


S-Vue™ is een transducer (of: omzetter*) die kan teruggevonden worden in zowel röntgen- (GC85A ) als echografietoestellen (Hera W10 ).

Deze technologie staat centraal in Samsungs ambitie om betere beelden te genereren terwijl er voor de patiënt niets verandert.

Gezonde kwaliteit in de radiografie


Beeldkwaliteit mag niet ten koste te gaan van gezondheid. Daarom reduceert Samsung de straling van het GC85A-radiografietoestel met 50 %. Patiënten worden zo blootgesteld aan slechts 8 microsievert (µSv) per longonderzoek – het equivalent van een korte vlucht (drie uur).

Medische specialisten zijn onder de indruk van GC85A. Dr. Hetal Patel, hoofdradioloog bij Greensboro Radiology P.A., getuigt: “Onlangs voerde mijn team onderzoek van de longen uit (zogenaamde thoraxfoto) met low-dose setting van Samsung. We maakten 10 röntgenbeelden van excellente kwaliteit. Het was opmerkelijk dat de foto’s met de lage dosis van gelijkwaardige en soms betere kwaliteit waren dan onze gebruikelijke toestellen. We moeten deze methode blijven toepassen.”

Daarnaast beschikt GC85A over verschillende toepassingen die bijdragen tot betere diagnoses. Eén toepassing is Bone Suppression, die de ribben wegfiltert uit röntgenopnamen waardoor je het longweefsel beter kan observeren.

Two doctors checken echography of chest area

Hera W10: Afwijkingen een stapje voor


De beeldvorming van Hera W10 wordt gestuurd door Crystal Architecture™, een specifieke toepassing van S-Vue™ voor echografie.
Crystal Architecture™ kent een aantal innovatieve mogelijkheden om echografisten betere beelden te tonen.

CrystalBeam™
Met een hogere frame rate neemt Hera W10 meerdere beelden die samen één glasheldere en coherente scan opleveren.

Crystal Live™ 3D
2D-beelden mogen dan wel de basis vormen van echografische onderzoek, ze leveren onvoldoende data op om specifieke aandoeningen op te sporen. Daarom genereert Hera W10 3D-beelden om embryo’s te onderzoeken op skeletafwijkingen, AIP en andere ziektes.

MV Flow™
Traditionele technologie identificeert bloedbanen dankzij een ultrasoon Power Doppleronderzoek. Hera W10 stapt hiervan af om met een hogere frame rate én een geavanceerde filter een gedetailleerder beeld van het microvasculair weefsel te tonen.

Lees meer over Hera W10’s S-Vue™-technologie en over ergonomie bij echografietoestellen.

*Een omzetter is een technologie die analoge informatie vertaalt naar digitale signalen. S-Vue™ zet geluidsgolven of straling om naar digitale scans en foto’s.

Doctor making an echography with a patient using the Hera W10