Others

De tablet die de bedrijfslaptop doet vergeten

Apr 11. 2019

Een computerervaring via je tablet? Samsungs DeX-technologie maakt het mogelijk. Tegenwoordig is DeX zelfs – zonder tussenstation – ingebouwd in Samsung-toestellen zoals de Galaxy Tab S5e.
Gebruik je deze tablet op het werk? Dan ben je ultramobiel en heb je de ervaring en het gebruiksgemak van een computer, zonder computer.

Toen de Galaxy S8 en S8+ op de markt verschenen, was dat in goed gezelschap. Want ook Samsungs DeX-technologie deed zijn intrede.
Opeens was het mogelijk om een computergevoel op te roepen met enkel je mobiele device. Via het DeX Station of DeX Pad sloot je je smartphone aan op een extern scherm en meteen verscheen er een desktopinterface, inclusief taakbalk en overzichtelijk bureaublad met apps.

Voor extra gebruiksgemak besloot Samsung om DeX in te bouwen in zijn meest recente smartphones en tablets zoals de Galaxy Tab S5e . Met zo’n Tab S5e in je handen heb je een lichte tablet die dankzij zijn kracht en Samsung DeX een waardig alternatief vormt voor laptops en pc’s.

Terug naar de basics

De Tab S5e gebruiken als pc of laptop? Daarvoor heb je geen tussenstation, extern beeldscherm of HDMI-adapter meer nodig.
Het enige wat je moet doen, is de DeX-modus inschakelen. Je krijgt het vertrouwde bureaublad meteen te zien op je tabletdisplay.
Daarin ligt het grootste verschil met smartphones, die wel een extra monitor nodig hebben.

Desktopervaring nog meer tot zijn recht

Wil je je tablet toch aansluiten op een externe monitor? Dan heb je al genoeg aan een enkele HDMI-naar-USB-C-kabel.
Goed om te weten: om te werken op een externe monitor heb je een bluetooth-muis en -toetsenbord nodig. Dat laatste kan een keyboard cover zijn, maar ook een bluetooth-toetsenbord.
Resultaat: je werkt prettiger en efficiënter. Met een desktop experience die nog meer tot zijn recht komt.

Productief en draagbaar

Met of zonder externe monitor: dankzij de Tab S5e en zijn ingebouwde DeX-technologie word je ultramobiel. Je installeert jezelf binnens- en buitenshuis in een mum van tijd, zonder enige hulp.
En een extra pluspunt: je kunt die zware laptoptas probleemloos thuis laten. Geef jezelf de ervaring en het gebruiksgemak van een computer, zonder computer.

Dankzij Samsung DeX , in combinatie met de Galaxy Tab S5e .

Tab S5e light and slim design