Others

Veilig mobiel werken doe je met de Enterprise Editions

Jun 26. 2019
Man and woman looking at smartphone in the office

In de trein, op kantoor of in een restaurant: werken doen we overal. Ook op onze telefoon. En dat is niet zonder gevaar.
Je telefoon wordt gestolen, je verliest ‘m of je logt in op een malafide wifi-netwerk. Wel zo prettig als je zeker weet dat jij of je medewerkers veilig mobiel werken. En je bedrijfsdata niet zomaar rondslingeren. Met de speciale zakelijke smartphones Enterprise Editions ben je daarvan verzekerd.

Veilig gebruik


Met de zakelijke Enterprise Editions, weet je zeker dat je bedrijfsdata optimaal beveiligd zijn. Want Samsung ondersteunt je organisatie minimaal vier jaar lang na de productintroductie kosteloos met beveiligings- en firmware-updates. Zo kunnen medewerkers hun smartphone veilig gebruiken, waar ze ook zijn.

Man looking at smartphone

Gemakkelijk beheer op afstand


Bepaalde apps blokkeren of juist een eigen app installeren? Het bedrijfslogo tonen op elke smartphone? Of groepen gebruikers bepaalde rechten geven? De zakelijke smartphone van Samsung pas je met Knox Configure aan op de behoeften van jouw bedrijf. En: de IT-afdeling kan dit allemaal op afstand regelen. Dat geldt ook voor het doorvoeren van updates.

Altijd controle over de smartphones van medewerkers


Met de Enterprise Editions rol je software niet alleen makkelijk en snel uit. Ook heb je als organisatie controle over de software. Bijvoorbeeld over bijwerkschema’s en besturingssysteemversies. Dit komt door het Enterprise Firmware-Over-The-Air-systeem. Beheerders kunnen updates testen voordat ze deze implementeren.
Zo garanderen ze de compatibiliteit tussen interne apps en het nieuwe besturingssysteem. Medewerkers merken hier niets van. Zij kunnen rustig doorwerken op hun mobiel.

Kies uit deze telefoons


De Galaxy A8 , Galaxy S10 en de Galaxy S10e zijn beschikbaar als Enterprise Edition. Deze smartphones zijn beveiligd met Knox Configure en werken met de populaire MDM-oplossingen.
Ook hebben ze een groot scherm en een lange accuduur. Extra handig als je altijd en overal productief wilt zijn.

Man working on smartphone

Zekerheid voor alles: 5 tips voor veilig mobiel gebruik


Uit onderzoek blijkt dat de Samsung Enterprise Edition smartphones de best beveiligde smartphones zijn voor grootzakelijke organisatie en MKB.
Toch adviseert Samsung gebruikers altijd op te letten bij mobiel gebruik:

1. Vermijd apps van onbekende bronnen of app stores van derden
2. Klik niet op links naar onbekende websites
3. Open geen e-mailbijlagen van onbekende afzenders
4. Verbind niet met onbeveiligde of onbekende wifi-netwerken
5. Houd firmware en software up-to-date

Bekijk de Samsung Enterprise Editions