Whitepaper

Vaak over het hoofd gezien: waar plaats ik digital signage in mijn winkel?

Jan 08. 2019

De aandacht grijpen van je klanten? Hoe langer hoe meer retailers doen dat via digital signage. Maar wat ben je met een Professional Display als hij niet op de juiste plaats hangt?

Vooraf: een universele formule voor de plaatsing van digital signage bestaat niet. Elke winkelruimte heeft zijn eigenaardigheden.
Zo moet je rekening houden met architecturale obstakels, maar ook met het natuurlijke wandelpatroon waarmee klanten je zaak verkennen.
Doorgaans, zo ontdekte retail-antropoloog Paco Underhill, maken klanten in tegenwijzerzin een lus door de winkel. Maar meubels en producten, muren en zuilen kunnen die route wijzigen.
Hou je al die factoren in je achterhoofd? Dan kun je aan de slag met deze eenvoudige regel: plaats je schermen op die plekken waar shoppers het meest openstaan voor je boodschappen.

Waar is dat? En waar niet? Wandel even mee.

3 cruciale signage-hotspots in je winkel

Digitale displays renderen op deze 3 soorten plekken in je winkel:

1. Productafdeling

Locatie – Geef je schermen een opvallende plaats tussen de producten of aan het uiteinde van een gangpad. Let erop dat de gepromote producten binnen handbereik staan.

Doel – Je wilt meer en efficiënter verkopen. Met digitale displays tussen de winkelrekken trek je twijfelende klanten over de streep en zet je anderen aan tot impulsaankopen.

Content – Trek met bewegende beelden of interactieve schermen de aandacht van voorbijganger. Pak uit met promoties, speel in op actuele noden (bijvoorbeeld volgens het weer, het seizoen of het uur van de dag ) en inspireer met instructiedemo’s, getuigenissen van gebruikers, kookvideo’s, …

2. Drukke verkeersaders

Locatie – Een brede gang die dwars door je winkel loopt of een grote binnenplaats? Liften of (rol)trappen? Allemaal plekken met veel passage. Grijp er de kans om met je digital signage veel mensen te bereiken.

Doel – Shoppers die door je winkel wandelen, zijn vaak nog zoekende. Naar koopjes, naar een specifieke afdeling, naar dat ene product, … Je voornaamste doel is dus om klanten bij de hand te nemen.
Toon de weg door je winkel, je aanbod en je promoties.

Content – Op drukke plaatsen moet je je natuurlijk extra inspannen om op te vallen. Pak dus gerust uit met wat grotere displays, die klanten al op afstand zien. En zorg voor voldoende beweging in de content, zodat die niet zomaar te negeren is.

3. Kassa en andere wachtzones

Locatie – Deze is eenvoudig: ga na waar er zich zoal wachtrijen vormen in je winkel. En verrijk daar de klantenbeleving met digital signage. Het zal doorgaans gaan om de omgeving van kassa en self-check-out, de customer service-desk en de pashokjes.

Doel – Je wilt vooral niet dat klanten zich gaan ergeren door het lange wachten. Lok hun ogen weg van hun smartphones en naar jouw schermen. Zo verklein je de gepercipieerde wachttijd en vergroot je de klanttevredenheid. Misschien verkoop je zelfs meer.

Content – Wat te tonen? Alles waarmee je verveling in de kiem smoort. Maak een loop van advertenties, branding-boodschappen, speciale acties, commercials, info over het weer en de verkeerssituatie, … De duur? Die stem je af op de gemiddelde wachttijd. Zo krijgen wachtenden de kans om je hele playlist te zien. Eén keer.

Wat kan er nu nog misgaan?

Je hebt nu je locatie, doelen en contenttypes bepaald. Wat kan er nog mis gaan? Meer dan je zou denken. Hierop moet je letten:

• Installeer je digital signage voor de klant op ooghoogte.
• Plaats touchscreens en kiosks zo dat iedereen erbij kan.
• Stem je displays af op de lichtomstandigheden.
• Zorg dat er geen meerdere schermen tegelijk vechten om aandacht.

Een hele boterham? Wees gerust: een erkende digital signage -integrator tekent met jou een plan uit volgens je doelen en beschikbare ruimtes.