Whitepaper

Productiviteit zonder grenzen:

Ultra-wide monitors op jouw kantoor?

Jan 08. 2019

Gamers zijn er al een tijdje dol op: ultra-wide monitors. Maar heb je ook wat aan zo’n scherm als het op je kantoor staat?
Of volstaat het daar om twee gewone schermen te hebben?

Vroeger pakten alleen vormgevers en programmeurs ermee uit. Maar vandaag zie je ze zowat overal: dual monitors. Wie één keer heeft geproefd van het gemak van twee schermen, wil immers nooit meer zonder.
En bedrijven gunnen hun medewerkers dat extra comfort met plezier. Want onderzoek door de Universiteit van Utah toont aan dat extra schermruimte je productiever maakt. Investeert jouw bedrijf dus in een tweede scherm, dan is dat een investering die zichzelf razendsnel terugverdient.

Naadloze werkervaring

Let wel: niet het aantal schermen, maar de extra schermruimte maakt je productiever. Dat betekent dat een ultra-wide monitor hetzelfde voor je doet als een dual monitor setup.
Begrijpelijk, want met een aspect ratio van minstens 21:9 is zo’n monitor even breed als twee gewone schermen.
Allemaal goed en wel, denk je nu, maar ik ben gewend aan die twee schermen. Waarom dan ooit voor een ultra-wide monitor kiezen? Wel, in de eerste plaats verlost het je van de twee monitorranden in het midden van je werkoppervlak. Goed voor een naadloze werkervaring. Bovendien zijn ultra-wide monitors vaak ontworpen met een kromming. Die volgt de natuurlijke zichtcurve, zodat je meer kijkcomfort hebt en minder gezondheidsklachten.

Gevolg? Je werkt nog comfortabeler en gezonder. Goed voor jouw productiviteit, en daarmee maak je je werkgever alleen maar meer tevreden.

Op maat voor iedere medewerker

Dan maar volledige overschakelen naar ultra-wide displays? Niet zo snel. Want niet iedereen werkt op dezelfde manier.
Sommige medewerkers houden bijvoorbeeld net van de fysieke barrière bij twee schermen: die helpt hen bij de organisatie van hun werkruimte. Of om hoofdzaken – die de meeste focus verdienen – te onderscheiden van bijzaken, zoals het e-mailprogramma dat de hele dag draait op een apart scherm.
Anderen hebben dan weer behoefte aan verticale schermruimte. Ook zij houden het daarom liever bij twee schermen waarvan ze er minstens één rechtop kunnen draaien.

Extra brede blik

Er zijn natuurlijk ook functies die net extra veel voordeel hebben bij een ultra-wide monitor. Want werk jij als grafische vormgever of als analist?
Dan profiteer je optimaal van een ononderbroken blik op een ontwerp of spreadsheet. Voor die categorieën van medewerkers zijn super ultra-wide monitoren het interessantst. Zoals de Samsung LC49J890 , die op zijn eentje even groot is als twee 27" 16:9-schermen. Of de Samsung LC43J890 , die even groot is als twee 24” 16:9-schermen.

Goed voor multitasking met maximale flexibiliteit, productiviteit én werkcomfort.

Beste optie voor jou

Of jij beter werkt op één of twee displays, hangt er dus van af. Misschien kies jij uiteindelijk toch voor twee aparte schermen.
Zolang je maar weet dat je naast die dual monitors nog een andere, ultragrote optie hebt.