Batterij besparen: 5 tips om op een festival je smartphone up and running te houden

Door Samsung België 27.07.2016

batterij besparen smartphone tips

De zomer in Nederland is met al haar festivals misschien wel de tofste tijd van het jaar. Het is de kans om herinneringen voor het leven te maken met je vrienden. Althans, als je ze niet kwijt raakt en wel alles kan vastleggen. Een telefoon met genoeg batterijduur is hierbij dus essentieel. Omdat je niet altijd zin hebt om een uur bij een oplaadpaal te staan, laat staan een oplader of a-sexy powerbank mee te slepen, hebben wij hier de beste tips om je batterij te sparen op een rij gezet.

Zorg dat je telefoon van tevoren 'clean' is

Een goede voorbereiding is het halve werk. Er is niks vervelender dan dat je tijdens de opname van een filmpje een melding krijgt dat je geheugen vol is en je ter plekke foto's moet verwijderen. Schoon je telefoon dus op! Naast genoeg ruimte voor foto's is het ook lekker om je telefoon sneller te maken. Verwijder apps die je niet gebruikt, zorg dat degene die je wel gebruikt de laatst update hebben of schoon je hele telefoon op via de Samsung Galaxy Help app (voorheen Vitamins app). In deze app kun je bij 'Zelfdiagnose' op 'Opschonen' klikken. Start het toestel ook een keer geheel nieuw op en het is ready to go voor een dag of weekend feest!

Maak de instellingen festival-proof

Door de instellingen goed in te stellen bespaar je tonnen batterij. Het begint vaak al met de helderheid van je scherm. Zet deze op automatisch of zo laag mogelijk (zeker als het festival binnen is). Dit kan via Instellingen > Apparaat > Display. Wi-fi, bluetooth, GPS en NFC kunnen het beste uit (Instellingen > Verbindingen), tenzij er goede wi-fi op het terrein is. Ververs geen apps op de achtergrond, de zogenaamde synchronisatie. Dit pas je aan bij Instellingen > Persoonlijk > Accounts. Ook kun je de telefoon op de spaarstand zetten, hier wordt er van alles aangepast om zo'n lang mogelijke batterijduur te genereren. Dit kan via Instellingen > Systeem > Batterij > Spaarstand. Je kan zelf bepalen welke apps actief blijven.

Gebruik zoveel mogelijk airplane modus

Er is niets fijner dan zien dat het batterijpercentage van je telefoon zo lang zo hoog blijft. De vliegtuigsmodus doet precies dat. Je kan gewoon blijven fotograferen, filmen of zelfs Snapchat gebruiken zonder dat je veel batterij verliest. Natuurlijk moet je wel even online komen als je de Snapchatfilmpjes wilt uploaden, maar door dit één keer in de zoveel tijd te doen, bespaar je veel batterij.

Gebruik old skool de sms-functie

Toch je vrienden contacten? Spreek af dat je alleen smst. Je kan de internetfunctie gewoon uitschakelen en verbruikt zo aanzienlijk minder batterij. Wil je toch liever whatsappen? Kijk dan goed hoe de signaalsterkte is, er gebruiken namelijk veel mensen op dezelfde plek internet wat de verbinding niet ten goede komt. Door 4G uit te schakelen of zelfs terug te gaan naar 2G bespaar je batterij, maar kun je wel gewoon blijven whatsappen.

Beheers je app gebruik

Het open hebben staan van apps is niet bevorderlijk voor de levensduur van je batterij. Controleer van tevoren dus welke veel batterij gebruiken. Dit doe je bij Instellingen > Systeem > Batterij. Staat er iets tussen wat je niet gebruikt, sluit deze dan af. Laat apps die je wel gebruikt die dag, zoals Snapchat, gewoon lopen. Deze blijven zo in het geheugen, vanuit hier opstarten kost minder batterij. Door de vliegtuigstand te gebruiken verminder je alsnog de afname in batterijduur door deze programma's.

Met deze vijf tips zal je een hele dag kunnen genieten van je mobiel. Maar belangrijker is het natuurlijk dat je geniet van de muziek en het festival! Laat die smartphone dus ook af en toe eens lekker in die zak of tas zitten. Je social media of het nieuws zullen niet weglopen. Die dj of artiest na een uur wel.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8