Netflix tips: 9 aanraders om gezellig te griezelen

Door Samsung België 28.10.2016

netflix tips halloween

De dagen worden steeds korter en frisser, het perfecte moment voor een gezellige filmavond met een beetje popcorn en een dekentje. Heb jij een Halloween thema-avond gepland om helemaal in de sfeer te komen? Om de keuzestress tussen het overweldigende aanbod van films en series te vermijden, selecteerde Discover alvast 9 reeksen en films voor je.

Bates Motel

Deze prequel op Alfred Hitchcock ’ s klassieker Psycho belicht het leven van Norman Bates en de schadelijke relatie die hij onderhoudt met zijn moeder Norma. De serie begint na het overlijden van Norma's man, die door haar onder vreemde omstandigheden wordt gevonden. Om een nieuw leven te beginnen verhuizen moeder en zoon naar Oregon, waar Norma een motel heeft gekocht op een veiling. Een serie met een geladen sfeer en mooie acteerprestaties van hoofdspelers Vera Farmiga en Freddie Highmore.

The Walking Dead

De serie groeide tijdens de laatste jaren uit tot een klassieker. Het verhaal? Een groepje overlevenden tracht onder de leiding van voormalig sheriff Rick Grimes te ontsnappen aan een epidemie die de meeste mensen veranderde in zombies. Een simpele maar effectieve verhaallijn, gebaseerd op de gelijknamige strips van Robert Kirkman.

Penny Dreadful

Penny Dreadful speelt zich af in het 19de-eeuwse Londen, dat geteisterd wordt door een aantal (bovennatuurlijke) moordenaars en kidnappers, en vertelt het verhaal van Sir Malcom Murray die op zoek is naar zijn ontvoerde dochter. Om deze missie in goede banen te brengen doet hij beroep op medium Vanessa Ives en de Amerikaanse getalenteerde schutter Ethan Chandler. De serie van scenarist John Logan (onder andere gekend van Gladiator, The Aviator of Skyfall) geeft het horrorgenre een nieuwe draai.

American Horror Story

Dankzij een sterke cast en goede verhaallijnen is American Horror Story ontzettend populair bij liefhebbers van het horrorgenre. Van spookhuis tot psychiatrische instelling, heksen of monsters, elk seizoen draait rond een nieuw griezelig thema. Voor de verschillende seizoenen keren veel acteurs terug, maar steeds in een nieuwe rol.

Scream Queens

Horror-satire Scream Queens van de makers van American Horror Story en Glee mengt humor, bloederige taferelen en absurde verhaalwendingen. De serie speelt zich af in het leven van rijke studentes van het Kappa-studentenhuis die geteisterd worden door een seriemoordenaar. Een glossy serie met hoog Cluedo gehalte: elk personage heeft een motief of kan makkelijk het volgende slachtoffer zijn.

Sleepy Hollow

Misschien wel de beste Tim Burton ooit. Sleepy Hollow is ondertussen uitgegroeid tot een griezelige klassieker en vertelt het verhaal van de ‘ Headless Horseman ’ via het politieonderzoek rond een reeks mysterieuze moorden in het New York vn de 18de eeuw.

The Babadook

Volgens Stephen King is The Babadook ‘ zeer verontrustend ’ . De regisseur van The Excorcist, William Friedkin, was zelfs van mening dat dit de meest angstaanjagende film is dat hij ooit heeft gezien. Kortom: The Babadook is niet voor watjes.

Hotel Transylvania

Willen de kids ook hun dosis Halloween-films? Laat ze dan kennis maken met Hotel Transylvania, Dracula's luxueuze hotel, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven, ver van de bemoeienissen van de menselijke wereld. Maar Dracula heeft ook een tienerdochter, Mavis, die ietsje te avontuurlijk is naar zijn mening.

Jacks ongeloofelijke kerstreis

De Amerikaanse musical-animatiefilm – bijna volledig gemaakt met stop-motion – neemt je mee naar Halloween Town, een stadje in de wereld der feestdagen dat deel uitmaakt van het dromenrijk. Jack Skellington, de Halloween-koning, komt tijdens een wandeling terecht in Christmas Town waar hij kerstmis ontdekt al snapt hij het concept niet helemaal. Een mooie productie van Tim Burton, en eentje waar je met de hele familie van kan genieten.

INTERESSANT VOOR JOU

netflix, tips, samsung

22 Netflix tips om nóg meer uit je abonnement te halen

GERELATEERDE PRODUCTEN

UE55KS9000 55" 9-Series Curved SUHD TV

UE55KS9000 55" 9-Series Curved SUHD TV