De allereerste zwevende platenspeler

Door Samsung België 07.11.2016

platenspeler mag lev audio vinyl

Vinyl is booming. We schreven laatst al over de wonderbaarlijke terugkeer van de langspeelplaat, maar nu heeft het bedrijf MAG-LEV Audio het volgende level bereikt: een zwevende platenspeler. Met behulp van magneten zweeft het deck boven de speler, iets wat we nog nooit eerder hebben gezien. Door middel van Kickstarter hoopt dit Sloveense bedrijf de productie te financieren.

The verge of a new era

Zelf beschrijven ze het als: “ We are on the verge of a new era. It will redefine the way we live. ” Dit klinkt natuurlijk nogal dramatisch, maar indrukwekkend is de platenspeler zeker. Naast een strak en gebruiksvriendelijk design is de eyecatcher natuurlijk het zwevende deck met daaronder oranje verlichting. In ruststand wordt het deck ondersteund door drie pootjes. Zodra de speler aangaat zakken deze en gaan de magneten aan het werk. Hoe dit precies werkt, wordt helaas niet uitgelegd. Waarschijnlijk om jatwerk van ideeën te voorkomen.

Kwaliteit platenspeler

Mag LEV audio

Waren we eerst sceptisch over de kwaliteit van de platenspeler, na een blik te werpen op de werking zijn we dit een stuk minder. Zo wordt er gebruik gemaakt van een arm en naald van Pro-Ject Audio Systems, zij fabriceren al jaren gedegen audio apparatuur voor platenspelers. Ook is er goed nagedacht over vervelende situaties zoals een stroomuitval. Het zou je maar gebeuren dat het deck en een kostbare plaat naar beneden donderen. Gelukkig voorziet een kleine stroomvoorziening in de platenspeler het apparaat van voldoende stroom om het goed af te sluiten. Het is nog even afwachten hoe stabiel het deck zweeft, maar met een team van acht designers en technici hebben we er vertrouwen in.

Kickstarter ter financiëring

Het platform Kickstarter is natuurlijk de plaats om iets gecrowdfund te krijgen. Door daar je idee te pitchen kunnen mensen geld inleggen voor de realisatie van je plan. Dit lukt natuurlijk niet altijd. Mag-Lev Audio is echter goed op weg: met nog ’ n kleine maand te gaan hebben ze nog minder dan $25.000 nodig, van de $300.000 die in totaal nodig zijn voor het project. Wil je zelf zo ’ n fancy platenspeler? Op dit moment kost het 880 dollar, maar nadat het doel gehaald is stijgt de prijs naar zo ’ n 1400 of 1500 dollar. Je hebt dan alleen nog een versterker en boxen nodig om het af te maken en te genieten van deze futuristische ervaring.

Analoog x digitaal

Niet allen je platenspeler maar ook je tv en stereotoren verzamel je allemaal met de Samsung Linkmate . Al deze apparatuur plug je in je draadloze netwerk en zo creëer je een multifunctioneel audiosysteem dat heel handig te bedienen is via de gratis app op je smartphone.

GERELATEERDE PRODUCTEN

360 Wireless Speaker

360 Wireless Speaker