Hoe de New York Times dagelijks 360 graden video’s van over de hele wereld maakt

Door Samsung België 23.11.2017

360 graden video’s New York Times

The New York Times brengt sinds een jaar het nieuws deels op een revolutionaire manier: via virtual reality. Als je de dagelijkse 360 graden video bekijkt heb je een ervaring alsof je ter plekke aanwezig bent. Een jaar geleden sprak Discover met de Senior Editor van The New York Times toen ze aan dit project begonnen. Nu kijken we terug met de Deputy Director of Video: hoe is een jaar 360 graden nieuws verlopen?

The New York Times was de eerste die virtual reality inzette om levensechte nieuwsvideo ’ s te brengen. In samenwerking met Samsung lanceerden ze een jaar geleden The Daily 360 . Elke dag publiceren ze daarop een 360 graden video, gemaakt met een Gear 360 , waarmee je middenin het nieuws staat. Hiermee heeft de journalistiek een nieuwe mijlpaal bereikt. Via de website en app posten ze minstens één 360 graden video per dag die je meeneemt naar wat er op dat moment in de wereld gebeurt. Je bent zelf het middelpunt van de film en kunt alle kanten op kijken. Zo wordt het nieuws menselijker en komt het dichterbij. Discover interviewde Sam Dolnick , Senior Editor van The New York Times toen ze net begonnen met The Daily 360. Nu kijken we terug met Deputy Director of Video en Co-Director VR van The New York Times Marcelle Hopkins. Hoe gaat het nu, een jaar later, met The Daily 360?    

Hoe was het afgelopen jaar voor The Daily 360?

“ Het was werkelijk een fantastisch jaar. Het inzetten van virtual veality en 360 graden video om onze kijkers dagelijks mee te nemen naar nieuwe plaatsen op de wereld is een geweldige ervaring, ook voor ons als ‘ makers ’ . Omdat we dagelijks een nieuwe video plaatsen groeien we niet alleen snel, maar leren we ook heel snel! We ontwikkelen ons razendsnel op het gebied van een hele nieuwe manier van storytelling, we trainen onze journalisten om te werken met een nieuwe tool voor verslaggeving en we introduceren journalistiek bij een breder publiek. ”

Wat waren de highlights van dit jaar?

“ Het afgelopen jaar hebben we 360 video ’ s geproduceerd vanuit 57 verschillende landen. We hebben kijkers meegenomen naar veel locaties zoals Houston om met eigen ogen de verwoestingen van Hurricane Harvey te bekijken vanuit een helikopter. Ook keken kijkers van over de hele wereld mee naar de volledige zonsverduistering van afgelopen zomer. En ook gingen we naar Chicago enkele momenten voordat de honkbalclub Chicago Cubs de World Series won, zodat het leek alsof je tussen de joelende fans stond. En we gingen zelfs naar ‘Mars ’ … ” Deze laatste video kun je hieronder bekijken:

360 graden video’s New York Times

Hoe heeft het platform zich ontwikkeld?

“ Hoe kunnen we 360 ° video en virtual reality gebruiken om het dagelijkse nieuws te verslaan? Dat was de vraag waar we dit platform mee begonnen. Het afgelopen jaar hebben we steeds meer reporters opgeleid om virtual reality en 360 ° video te gebruiken en al doende zagen we dat 360 ° video echt een nieuwe dimensie toevoegt aan het nieuws. Iets wat je met gewone video niet kunt bereiken. Het maakt het nieuws toegankelijker en brengt het dichterbij. Voor 360 ° video is de juiste locatie wel erg belangrijk. ”

Zie je nieuwe mogelijkheden voor de nabije toekomst?

“ We hebben zoveel geleerd het afgelopen jaar. Toen we net begonnen probeerden we een manier te vinden om met 360 ° video breaking news te verslaan en zo snel mogelijk te reageren. Met de ervaring die we nu hebben richten we ons meer op visual storytelling en geven we steeds meer diepte en achtergrondinformatie bij het nieuws. Zo zal het platform zich blijven ontwikkelen. ”

Speciaal voor jou geselecteerd:

• 360 videos van de New York Times: elke dag nieuws alsof je er zelf bij bent
• Hoe deze AP journalist met de Gear 360 het nieuws verslaat
• Virtual Reality blaast nieuw leven in het werk van Magritte

Meer virtual reality inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Gear 360

Gear 360