Een lekker gezonde maaltijd in 30 minuten

Samsung België, 15/11/2018

Ben je helemaal uitgeteld na een drukke dag? Dan is de kans groot dat je door een afhaalmaaltijd of diepvriespizza wordt verleid. Maar gezond eten, betekent niet noodzakelijk lang koken!

Mits een beetje voorbereiding, zet je zelfs op drukke dagen een super healthy gerechtje op tafel. Tijdens het weekend een gezond weekmenu samenstellen en naar de supermarkt gaan? Doen! Want een paar uurtjes koken – of zelfs gewoon groenten voorsnijden – in het weekend is een echte lifesaver op drukke dagen. Zo hoef je na een lange dag al die gezonde basics alleen nog maar op te warmen! Maar een gezonde maaltijd koken, vraagt niet noodzakelijk meer tijd. Deze salade van bulgur, broccoli, feta & amandelen tover je zelfs in minder dan 30 minuten op tafel. Ready, set, cook!

Het recept


• Zet 100g bulgur in een kom en giet er water over. Plaats de kom in de Samsung HOTBLAST™ microgolfoven en kies het Healthy Cooking menu 1-2. Laat de gekookte bulgur in een vergiet uitlekken en afkoelen.
• Spoel 2 broccolis en snijd met een scherp mes de roosjes los. Plaats ze in een ovenschaal met een bodempje water en kook ze in de microgolfoven met het Healthy Cooking menu 2-1 gaar. Laat de roosjes schrikken in koud water om de frisgroene kleur te bewaren.
• Maak nu de vinaigrette. Mix hiervoor 1 bosje munt, het sap van 1 citroen, 5 el olijfolie en een pepertje in de blender. Kruid af met peper en zout.

Doe de bulgur samen met broccoliroosjes en vinaigrette in een mooie kom. Verkruimel er wat feta over en werk af met fijngestampte amandelen en verse muntblaadjes. Bon appétit!

HOTBLAST


HOTBLAST™, een nieuwe technologie van Samsung, verkort de bereidingstijd aanmerkelijk. Een krachtige stroom hete lucht wordt via de bovenkant rechtstreeks tegen het gerecht geblazen, zodat het gelijkmatig gaar wordt. Power Defrost berekent automatisch de juiste ontdooitijd voor vijf verschillende soorten gerechten zodat je nooit meer kostbare tijd verspilt. En de slimme vochtsensor meet de luchtvochtigheid in het apparaat, zodat de bereidingsmodus en -tijd automatisch kunnen worden bijgesteld voor altijd perfecte gerechten. Koken was nog nooit zo makkelijk!