Hét recept voor een gezellige winteravond?

Samsung België, 26/11/2018

Geen betere remedie tegen een grijze winterdag dan een gezellig etentje met vrienden. Maar dan wel zonder extra stress! Want als je gasten er zijn, wil je vooral samen met hen van de avond genieten, toch?

Een avondje thuis met je beste vrienden, veel kaarsjes, een goede fles wijn en een al even goed gesprek. Zalig, toch? Thuis een etentje organiseren is niet altijd eenvoudig, dus keep it simple! Met een lekkere kaasplank bij het aperitief, bijvoorbeeld. Gezelligheid en gewoon samenzijn zijn minstens even belangrijk als het eten. En als jij je amuseert, dan zullen je gasten ook een leuke avond hebben. Onderstaand receptje is easy peasy: het bereidt zich zo goed als zelf, zodat jij helemaal relaxt bent!

Verwen je vrienden met deze kruidige gebraden kip met zoete aardappelen• Snijd 3 zoete aardappelen in blokjes en 3 rode ajuinen in vieren. Leg ze op de “Crusty Plate” met 3 teentjes knoflook (in schil) en enkele takjes rozemarijn. Besprenkel met olijfolie.
• Meng in een kom 1 kl koriander, 1 kl paprikapoeder, ½ kl komijnpoeder, ½ kl cayennepeper en een snuifje zout. Voeg 1 el olijfolie aan de kruiden toe en meng alles tot een glad mengsel. Bestrijk het vel van de kip met deze marinade.
• Leg de kip op de groenten, in het midden van de Crusty Plate. Selecteer de functie Auto Reheat/Cooking van je Samsung HOTBLAST™ microgolfoven en kies menu 5. En laat de HOTBLAST™ de rest doen.

Zo eenvoudig is het om een lekker sappige gebraden kip op tafel te toveren. Geniet maar van die lange vriendenavond aan tafel!

HOTBLAST™, een nieuwe technologie van Samsung, verkort de bereidingstijd aanmerkelijk. Een krachtige stroom hete lucht wordt via de bovenkant rechtstreeks tegen het gerecht geblazen, zodat het gelijkmatig gaar wordt. Dankzij de SLIM FRY™ functie en “Crusty Plate” kan je zelfs bakken en braden met slechts een spatje olie. Resultaat? Lekker krokant gebakken kip die toch heel sappig blijft! Via de slimme vochtsensor van de microgolfoven wordt de luchtvochtigheid in het apparaat gemeten, zodat de bereidingsmodus en -tijd automatisch kunnen worden bijgesteld voor altijd perfecte gerechten.