Veggie: altijd een feest op je bord!

Samsung België, 1/10/2018

Van Thaise tofu over Marokkaanse couscous tot Griekse mezze: vegetarische gerechten staan overal ter wereld op tafel.

De laatste jaren werd heel wat geschreven over vegetarisch eten. Dat het je ecologische voetafdruk verkleint. Dat het goed voor je gezondheid is. En ook voor je portemonnee! Maar het is gewoon echt lekker! En wij bij Discover vinden dat al reden genoeg om af en toe een veggie dagje in te plannen.

Lekker in alle eenvoud


Op een drukke doordeweekse dag moet het snel gaan. En dat kan met veggie gerechtjes uiteraard ook! Wat dacht je bijvoorbeeld van een broodje falafel met een lekker looksausje? Of een kom dampende wortelsoep met komijn. Serveer er hummus en wat pittabrood bij, en je avond kan niet meer stuk.

Heb je wat meer tijd? Probeer dan eens dit veggie taartje met pompoen, geitenkaas en tijm:

• Snijd de pompoen in lamellen. Besprenkel met wat olijfolie en tijm. En bak de groentjes op de ‘crustyplate’ in de microgolfoven gaar (code 2-4).
• Bak het kruimeldeeg met HOTBLAST™ in slechts 10 minuutjes voor op 180°. Klop ondertussen de eieren los met de room en wat peper, zout en nootmuskaat.
• Verdeel de pompoenstukjes, verkruimelde geitenkaas en verse tijm op de deegbodem. Rasp nog wat Parmezaanse kaas, en lepel er uiteindelijk het eimengsel over. Bak het veggie taartje 30 minuten op 180° met de HOTBLAST™ functie. Nog 5 minuutjes onder de grill… laat het smaken!

HotBlast technologie


HOTBLAST™, een nieuwe technologie van Samsung, verkort de bereidingstijd aanmerkelijk. Een krachtige stroom hete lucht wordt via de bovenkant rechtstreeks tegen het gerecht geblazen, zodat het gelijkmatig gaar wordt. Resultaat? Lekker krokante groentjes die toch heel sappig blijven! Dankzij de SLIM FRY™ functie en “crustyplate” kan je zelfs bakken en braden met slechts een spatje olie. Via de slimme vochtigheidssensor* van de microgolfoven wordt de luchtvochtigheid in het apparaat gemeten, zodat de bereidingsmodus en -tijd automatisch kunnen worden bijgesteld voor altijd perfecte gerechten.

* deze functie is beschikbaar afhankelijk van het model dat u heeft aangekocht.