In-Traffic Reply app voor meer verkeersveiligheid

Door Samsung België 16.10.2017

In-Traffic Reply appHet toenemend gebruik van smartphones en elektronische systemen in de wagen, zoals GPS- of MP3-toestellen, maakt van afleiding achter het stuur een groeiend probleem. Volgens internationale onderzoeken zou het zelfs aan de basis liggen van 10 tot 30% van alle verkeersongevallen in de Europese Unie. Samsung neemt zijn verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid op door de leuke In Traffic-app te ontwikkelen, die automatische reacties verstuurt bij inkomende oproepen en berichten in het verkeer. Discover vertelt je er meer over!

Stuur vast, smartphone los

Even snel je partner inlichten dat je onderweg bent of je collega verwittigen dat je iets later zal zijn voor de meeting, dat kan toch geen kwaad? Zo denkt nog ruim één op de vijf Belgen. En toch is niets minder waar. Langere reactietijd, verminderde controle over het voertuig, verminderd situatiebewustzijn waardoor veranderingen in het verkeer minder snel opgemerkt worden, het nemen van meer risico ’ s, minder aanpassing van de snelheid en het rijgedrag aan de omstandigheden, het vertonen van compensatiegedrag in de vorm van een verlaagde snelheid en een grotere volgafstand…. Telefoneren, sms ’ en of het gebruik van social media tijdens het rijden heeft meer invloed op ons rijgedrag dan rijden onder de invloed van alcohol of cannabis. Best wel confronterend! Omdat dit gedrag echt niet onschuldig is, geeft Samsung smartphonegebruikers graag advies via de campagne “ Stuur vast, smartphone los ” . “ Het handmatig gebruik van de smartphone in het verkeer brengt teveel risico ’ s met zich mee: een bestuurder kijkt 40 tot 60% van zijn tijd op zijn smartphone. Wie een bericht leest of verstuurt, heeft geen aandacht voor de omgeving over een afstand van 600m, wat vergelijkbaar is met de lengte van drie voetbalvelden. Wij moedigen iedere weggebruiker ten zeerste aan om deze In-Traffic Reply App te gebruiken ” benadrukt Johan Portier, topman van LeasePlan.  

Smartphone gebruik achter het stuur moet beter

In-Traffic

Smartphone gebruik achter het stuur moet beter

verkeer app In-Traffic

De jongere Belgische generatie mag dan wel de BOB-generatie zijn, toch is er nog ruimte voor veel verbetering wat betreft het gebruik van de smartphone achter het stuur. Ook handenvrij bellen – omdat je cognitief afgeleid bent – of een nummer intoetsen zijn niet zonder gevolgen voor je rijprestaties. Zo meldt het BIVV dat afleiding een rol zou spelen bij het ontstaan van zo ’ n 5% tot 25% van alle verkeersongevallen. Door bezig te zijn met de smartphone in het verkeer stijgt het ongevalsrisico flink: de kans op een ongeval verzesvoudigt voor telefonerende bestuurders. Omdat Samsung niet alleen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid wil opnemen door bewustwording te creëren maar ook altijd naar concrete oplossingen op zoek gaat, ontwikkelde het In-Traffic Reply , een app die namens jou de leukste reacties stuurt op inkomende berichten wanneer je onderweg bent. Zo kan jij je aandacht houden waar hij moet zijn: op de weg.

Samen sterk

Dit initiatief wordt ondersteund door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “ Ik steun elk initiatief dat de verkeersveiligheid versterkt ” , zegt Weyts “ In 9 op de 10 ongevallen speelt ons eigen gedrag een rol. We kunnen het verkeer dus zelf veiliger maken door ons gedrag aan te passen. Smartphonegebruik in het verkeer is een groeiende uitdaging. Het is dus goed nieuws dat de sector zijn verantwoordelijkheid opneemt ” .  Ook Stefan De Craecker, strategische coördinator van Drive up Safety, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor jongeren en professionals, juicht deze app van Samsung enorm toe: “ Een leuke, ludieke app die je aanzet tot nadenken op een grappige en vrijblijvende manier. Dit werk echt motiverend! Zonder alles te verbieden of te blokkeren, zet deze app de bestuurder aan tot nadenken. Downloaden maar, iedereen zou In Traffic reply moeten gebruiken!

Gepersonaliseerde berichtjes

De perfecte filmavond tv tips

Hoe werkt In-Traffic Reply precies? Via je activiteitensensor of gps, zal de app van je snelheid afleiden of je op de fiets of achter het stuur zit. Zolang je in het verkeer bent, zal de app je notificaties even stil zetten zodat je niet wordt afgeleid. De app zelf zal wel alle notificaties van je smartphone analyseren om een automatisch antwoord te kunnen verzenden bij inkomende berichten en oproepen. Je kan kiezen tussen een standaard antwoord, een grappige reactie met animatie of een eigen, persoonlijk berichtje. Zo weten je vrienden en familie dat je momenteel niet kan antwoorden omdat je in het verkeer zit en hoef jij geen druk te voelen om direct te antwoorden. Uit een onderzoek van PanelWizard, in opdracht van Samsung, over het smartphonegebruik in het verkeer bleek inderdaad dat Belgen zich verplicht voelen berichten te beantwoorden (41%) en een kwart geeft aan direct te antwoorden (24%) om het later niet te vergeten. Met deze app zal Samsung onze “ doe wat ik zeg, niet wat ik doe ” houding helpen verbeteren voor wat telefoneren tijdens het rijden betreft. “ Een leuke, ludieke app die je aanzet tot nadenken op een grappige en vrijblijvende manier. Dit werk echt motiverend! Zonder alles te verbieden of te blokkeren, zet deze app de bestuurder aan tot nadenken ” besluit Stefan De Craecker, strategische coördinator van Drive up Safety, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor jongeren en professionals. 

INTERESSANT VOOR JOU

Galaxy S8 pop-up store in Wijnegem

Kom jij ook naar de Galaxy S8 pop-up store?

Over design en ons verlangen naar eenheid [Galaxy S8 x Wallpaper* design serie]

Over design en ons verlangen naar eenheid [Galaxy S8 x Wallpaper* design serie]

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8