Deze innovaties presenteerde Samsung op de IFA 2018

Samsung Belgie, 4/9/2018

Dit weekend vond in Berlijn de IFA plaats: 's werelds toonaangevende beurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het uitgelezen moment voor Samsung om daar een aantal nieuwe producten te lanceren waarvan het algemene thema ‘the future of connected living’ is.

Alledaagse verbetering


Want onze toekomst vormgeven met innovatieve producten en diensten, dat is waar Samsung zich maar al te graag mee bezig houdt. Nu klinkt dat misschien een beetje spannend en zie je het al voor je dat onze samenleving binnenkort al te vergelijken is met een science fiction film, maar het gaat vooral om het verbeteren van alledaagse ervaringen. Of zoals HS Kim, President en CEO van de Consumer Electronics Division van Samsung het formuleert: "We streven naar een nieuw tijdperk van connected living, waarin onze producten en diensten naadloos op elkaar inwerken om het leven van onze consumenten rijker, slimmer en leuker te maken."

AI, IoT en 5G: wat was dat ook alweer?


En ja, daar komen termen als AI, IoT en 5G bij aan te pas. Nog even ter verduidelijking: Artificial Intelligence (AI) is een technologie die wordt toegepast om apparaten door middel van de verzameling van data en impulsen zelfstandig beslissingen te laten maken. Zo komen er steeds meer apparaten die het denkwerk voor je uit handen nemen. Het ‘Internet der Dingen’ (IoT) gaat over de onderlinge verbinding van onze apparaten en hoe deze, daar is ie weer, onze alledaagse ervaringen kunnen verbeteren. 5G is eigenlijk de makkelijkste want dat gaat over de snelheid van onze connectiviteit. Dit zijn de drie pijlers die een prominente rol spelen in Samsung’s nieuwste producten en services.

Terug naar de beurs: wat is er zoal voor nieuws? Er staan nogal wat nieuwe producten te popelen om deel uit te mogen maken van onze huishoudens:

Home Entertainment


Als eerste wordt op de IFA de Q900R QLED 8K TV gelanceerd: de revolutie in schermresolutie, met beelden die zo haarscherp zijn dat je TV tot leven komt. Verkrijgbaar in vier ultragrote schermformaten: 65", 75", 82" en 85" en met als meest bijzondere feature AI 8K Upscaling, een eigen technologie ontwikkeld met kunstmatige intelligentie, ontworpen om zowel de beeld- als geluidskwaliteit te verbeteren tot premium 8K-kwaliteit, ongeacht de oorspronkelijke bronkwaliteit of het oorspronkelijke formaat.

Binnen de categorie home entertainment heeft ook The Frame een upgrade gekregen en de design-TV is nu beschikbaar in een 49” formaat en een zwart frame. Een ‘Easy Discovery’-functie is toegevoegd aan de Art Store om het ons makkelijker te maken specifieke artworks te vinden, evenals een uitbreiding van deze artworks.

Home entertainment is natuurlijk niet compleet zonder een premium audio-ervaring, dus introduceert Samsung samen met Harman Kardon de HW-N950 en HW-N850 premium soundbars. Ondersteunt door Dolby Atmos en DTS: X, creëren de soundbars een meeslepende geluidsomgeving.

Next Generation Mobiele Ervaringen


Op de IFA presenteert Samsung zijn jongste mobiele powerhouse: de Galaxy Note9. Deze multitaskende smartphone is ontworpen voor de veeleisende gebruiker. Dat betekent twee interne opslagopties - 128 GB of 512 GB - die kunnen worden gemaximaliseerd tot 1 TB met een microSD-kaart. Dankzij de geweldige batterijprestaties kun je bellen, sms'en en games spelen zonder je zorgen te hoeven maken over de levensduur van de batterij. De intelligente camera helpt je keer op keer de perfecte foto te nemen, en de S Pen -een handelsmerk van de Galaxy Note-serie- heeft nu een geïntegreerde Bluetooth Low Energy-functie (BLE). De S Pen is geëvolueerd naar een Bluetooth-afstandsbediening en laat je nu zelfs selfies nemen of presentatiedia's bedienen als jouw telefoon zich op 10 meter afstand bevindt. Bovendien is de Galaxy Note9 compatibel met Samsung DeX voor een ware PC-ervaring. Simpelweg door een HDMI-kabel aan te sluiten op een computerscherm.

Tenslotte heeft de Galaxy Watch ook een paar veranderingen ondergaan waaronder een verbeterde levensduur van de batterij, zodat dagelijks opladen niet meer nodig is. Met de toevoeging van LTE-connectiviteit kun je met je Galaxy Watch nu ook verbonden blijven zonder smartphone. Met de stijgende aandacht rondom welzijn, is de Galaxy Watch tevens voorzien van een nieuwe stressmanagementtracker, slaaptracker en app voor ademhalingsoefeningen om altijd gefocust te blijven.