Interieurinspiratie met Anouk Taeymans: Fresh & Botanical

Samsung België, 20/9/2018

Ingenieur architect Anouk Taeymans is speels, sober en gewoon to the point. En dat is haar werk ook. Journaliste Kim Verhegge vroeg Anouk om wat tips en inspiratie om onze TV The Frame perfect in je interieur te verwerken. Ze koos voor de sferen ‘Fresh & Botanical’, ‘Warm & Neutral’ en ‘Bold & Graphical’ . In dit artikel leggen we de ‘Fresh & Botanical’ stijl verder uit.

Fresh & Botanical : verfrissende urban jungle vibe met verfijnde zwarte accenten


“Mensen kennen de botanical stijl met een boho vibe, maar dat vind ik een beetje 2016-2017”, glimlacht de brunette. Om het een hedendaagse touch te geven, werd alles fris gehouden. Hoe? Door te werken met een kalkverf met een wolkachtig effect, in contrast met zeer fijne zwarte lijnen. Die strakke zwarte lijnen met dat groen zijn een match made in heaven.

Interieurtip 1: Planten, planten en nog eens planten


Heb jij niet zo’n groene vingers? Wees getroost! “I was the worst ever”, lacht Anouk, “maar ondertussen heb ik een selectie van planten waarvan ik weet dat ze goed werken.” De Philodendron Xanadu, Monstera, Ficus lyrata en Clasia rosea worden je beste vrienden. “Of een Scindapsus. Deze planten kunnen wel tot 3 weken zonder water, dus is het niet zo erg als je een beurtje overslaat. Als je die ergens zet waar veel daglicht is, dan groeien die ook supersnel. Ze kunnen echt op twee maanden tijd een meter gegroeid zijn!”

Interieurtip 2: Durf variëren


Werk niet alleen met veel kleine potjes, maar durf ook enkele grote exemplaren aan te schaffen. “Dat geeft meer uitstraling aan het geheel.” En durf ook voor hangplanten te gaan of elementen die je aan je plafond kan bevestigen. Je krijgt meteen een lush effect in je woonkamer.

Interieurtip 3: Contrasteren met zwarte lijnen


In deze stijl koos Anouk voor The Frame een heel fijne zwarte rand uit. En die strakke zwarte lijnen worden overal doorgetrokken: met zwarte schapjes van Serax bijvoorbeeld of oversized linnen kussens met een zwart geborduurde rand. Zo krijg je een complementair geheel, waarin je televisie perfect past, en kan jij rustig vertoeven in je botanisch stekje.

Art Store tip: 'De Olijfbomen' - Vincent Van Gogh


Voor deze stijl koos Anouk “De Olijfbomen” van Vincent Van Gogh. Het blauw en groen van het schilderij gaat zeer mooi gepaard met het bladgroen en matcht ook perfect met de kalkverf, een warm-grijs met een subtiele blauwgroene ondertoon.

How to: One Invisible Cable


Dankzij de One Invisible Cable van The Frame hoef je geen standaard TV meubel te plaatsen, maar kan je de kabel mooi laten weglopen naar de One connect box, die je een beetje verder in een kast plaatst. Zo laat je de urban jungle echt tot zijn recht komen en blend je TV volledig in de verfrissende botanical sfeer.

The Frame ook in jouw interieur?


Heeft Anouk jou ook zo geïnspireerd? En zou jij The Frame ook op een dergelijke manier in je huiskamer willen integreren? Bekijk dan hier wat deze lifestyle TV je allemaal te bieden heeft.