Interieurinspiratie met Anouk Taeymans: ‘Warm & Neutral’

Samsung België, 20/9/2018

Ingenieur architect Anouk Taeymans is speels, sober en gewoon to the point. En dat is haar werk ook. Journaliste Kim Verhegge vroeg Anouk om wat tips en inspiratie om onze TV The Frame perfect in je interieur te verwerken. Ze koos voor de sferen ‘Fresh & Botanical’ , ‘Warm & Neutral’ en ‘Bold & Graphical’ . In dit artikel leggen we de ‘Warm & Neutral' stijl verder uit.

Warm & Neutral: gezellige sfeer met neutrale tinten, natuurlijke materialen en een ziel


“In deze stijl werkte ik met heel zachte tinten, zoals grijs en greige die opgewarmd worden door hout. Hier is het belangrijk om te kiezen voor één bepaalde houtsoort anders krijg je visuele chaos”, tipt Anouk.

Interieurtip 1: Vermijd steriel wit


En ga voor zachte tinten en warme houtsoorten. Om The Frame aan dit interieur aan te passen, koos Anouk voor het naturel geoliede eiken frame. Het geheel kan je opfrissen door te werken met een paar subtiele kleuraccenten, zoals oker, mosterdgeel of terracotta.

Interieurtip 2: Denk aan een passe-partout


Een mooi kunstwerk op The Frame is een must bij deze rustige sfeer. “Werk met een foto met passe-partout. De witruimte rondom het kunstwerk zorgt voor extra rust.”

Interieurtip 3: Werk met natuurlijke texturen


“Kunststof en plastiek probeer ik altijd te vermijden, maar zeker in deze stijl”, legt de architecte uit, “werk bijvoorbeeld met mooie linnen gordijnen en kussens”. Dit is niet enkel een duurzaam materiaal maar wordt ook nog eens mooier met de tijd. Win-win!

Art Store tip: ‘Zabriskie Point’ - Cody Cobb


Voor deze stijl werd Anouk verliefd op “Zabriskie Point” van Cody Cobb, een foto uit de Samsung Collectie. Door de zachte tinten past deze foto perfect bij deze gezellige ‘Warm & Neutral’-sfeer.

How to: ideale hoogte


Om ontspannen televisie te kunnen kijken, raden we aan om de ideale hoogte voor jouw TV te bepalen op basis van je ooghoogte wanneer je relax op de bank zit. Het midden van The Frame moet op deze hoogte komen. De onderzijde van je TV komt dan ongeveer tussen de 70 a 90cm boven de grond te hangen.

The Frame ook in jouw interieur?


Heeft Anouk jou ook zo geïnspireerd? En zou jij The Frame ook op een dergelijke manier in je huiskamer willen integreren? Bekijk dan hier wat deze lifestyle TV je allemaal te bieden heeft.