Interieurinspiratie met Anouk Taeymans: ‘Bold & Graphical’

Samsung België, 20/9/2018

Ingenieur architect Anouk Taeymans is speels, sober en gewoon to the point. En dat is haar werk ook. Journaliste Kim Verhegge vroeg Anouk om wat tips en inspiratie om onze TV The Frame perfect in je interieur te verwerken. Ze koos voor de sferen ‘Fresh & Botanical’ , ‘Warm & Neutral’ en ‘Bold & Graphical’. In dit artikel leggen we de 'Bold & Graphical' stijl verder uit.

Bold & Graphical: een stoere, pittige minimalistische stijl met veel zwart-wit contrasten


“Deze stijl is iets stoerder”, legt Anouk uit, “het heeft een iets mannelijkere touch met vrij veel contrasten.” Uitpuren was dus de boodschap! “Ik wilde niet te veel afleiding creëren: het gaat om The Frame en de graphics errond.” Ze ging hier voor de witte televisieframe, en het grootste schermformaat. “Omdat we met veel grote prints hebben gewerkt, mocht dat wel een groter formaat zijn.”

Interieurtip 1: Vermijd het 'kleurboekeffect'


Het is belangrijk om op zoek te gaan naar werken die heel mooi samengaan. Ga voor zwart-wit en grijstinten. En misschien één bepaalde kleur die er een beetje uitspringt, maar zeker geen verschillende kleuren. Anders wordt je interieur echt chaotisch. Voeg kleur toe door hier en daar een frisgroene plant te zetten, zoals een bananenplant of een Xanadu die heel frisse kleuren hebben.

Interieurtip 2: Als een echt kunstwerk tegen de muur


Door The Frame heel strak tegen de muur te plaatsen, krijg je het effect van een echt kunstwerk. Niet helemaal waterpas? Geen zorgen! Je kunt The Frame na installatie nog altijd een beetje draaien.

Interieurtip 3: Kies voor wit


In deze stijl draait alles rond The Frame en de graphics errond. Door een wit kader te gebruiken voor The Frame op een al even witte muur komt het werk nog beter tot zijn recht!

Art Store tip: ‘Black&White Squiggle No.1’ - Nicolette Capuano


Hier koos Anouk voor het werk “Black&White Squiggle No.1”van Nicolette Capuano. Deze dynamische lijnen complementeren de grafische stijl goed en doorbreken de strakheid van de setting.

How to: gallery wall


Om een rustig samenhangend geheel te creëren dat toch speelsheid uitstraalt, werk je best altijd met gelijke afstanden. Plaats The Frame centraal en hang verschillende kaders willekeurig rondom de TV, maar houd de afstanden tussenin altijd rond de 10 centimeter.

The Frame ook in jouw interieur?


Heeft Anouk jou ook zo geïnspireerd? En zou jij The Frame ook op een dergelijke manier in je huiskamer willen integreren? Bekijk dan hier wat deze lifestyle TV je allemaal te bieden heeft.