Negen dingen om op te letten als je een TV koopt

Door Samsung België 01.12.2017

10 tips tv kopen smart samsung

Er zijn veel dingen om op te letten bij het kopen van een nieuwe TV. Om ervoor te zorgen dat je precies krijgt wat je zoekt hebben we deze koopwijzer samengesteld met tien belangrijke vragen voor het aankoopproces.

Bepalen welke TV je wil kopen kan een lastige beslissing lijken, zeker in het begin. De grootte van het TV-scherm is slechts een van de dingen die je moet overwegen. Door nieuwe doorbraken in TV-technologie zal je ook moeten nadenken over gebogen schermen, 4K UHD TV ’ s, Smart Services en meer. Bekijk onze TV-koopwijzer en stel jezelf deze tien vragen wanneer je een nieuwe TV koopt.

1. Wat is het juiste TV-formaat voor mij?

TV-formaat

Zorg ervoor dat de TV die je koopt de juiste grootte voor jouw huis heeft. De beste manier om dat te weten is je baseren op de afstand tussen jou en de TV, wat meestal tussen één en drie meter is. Als leidraad wordt aanbevolen dat je TV kijkt op een scherm van 40 inch als je TV 1,6 m van je af staat. Hoe verder de TV staat, hoe groter het scherm moet zijn: als de afstand bijvoorbeeld 2,3 m is, is het aan te raden om een scherm van 55 inch te kopen. Wie genoeg plaats heeft om de TV op 3,2 meter afstand van de zetel te plaatsen, zou een scherm van 75 inch moeten kopen. Dat is groot genoeg om elk detail in een verbluffende resolutie te zien. Deze kijkafstanden zijn slechts een leidraad en er zijn vele andere factoren waarmee je moet rekening moet houden.

Als je een groter scherm wil kopen maar niet zo veel ruimte hebt, overweeg dan een vrijwel randloze TV. Zonder de logge rand kan je een groter scherm kiezen zonder dat de hele TV groter wordt, zodat je optimaal gebruik kan maken van de beschikbare ruimte.

Als je wel de ruimte hebt voor een grotere TV, is het belangrijk dat de beeldkwaliteit niet achteruitgaat door het formaat. Zelfs als het beeld wordt verspreid over een groter oppervlak, wil je dat het beeld kraakhelder blijft. Gecertificeerde Samsung 4K UHD TV's bieden een uitstekende oplossing. Er worden vier keer zoveel pixels gestopt in schermen met een 4K-resolutie dan in Full HD-schermen, wat resulteert in extra detail en helderheid. Daarnaast zijn de pixels in deze technologie zo klein dat je ze niet zal opmerken, ook niet als je dicht bij het scherm komt.

Kies je een luxe TV voor een thuisbioscoop? Maak dan optimaal gebruik van je ruimte en kies een TV-formaat dat je het gevoel geeft dat je echt in de bioscoop zit. QLED-televisies zijn beschikbaar tot 88 inch. Daarmee krijgt iedereen de ultieme kijkervaring, ongeacht hoeveel vrienden je over de vloer hebt voor een filmavond.

Bedenk ten slotte hoe je je TV in de kamer wil plaatsen. Als je hem aan de muur monteert, heb je geen grote kast meer nodig, zodat je beter gebruik kan maken van de ruimte rond de TV. Op die manier staat het scherm ook iets verder van je af, wat betekent dat je een groter TV-formaat kan nemen en toch de perfecte kijkafstand kunt behouden.

2. Heeft de TV een helderheid van 1.000 nits?

Beeldkwaliteit TV

Een film kan het best bekeken worden zoals de maker hem voor ogen had, en dat kan alleen met een TV die het vereiste helderheidsniveau ondersteunt. HDR-films zijn gemaakt met een minimale helderheid van 1.000 nits om ervoor te zorgen dat ze levensechte kleuren en hoog contrast bereiken. Dat helderheidsniveau verlicht niet alleen de donkere scènes zodat je in elke hoek kan kijken, het verbreedt ook het kleurenspectrum om prachtig heldere tinten weer te kunnen geven. Kies een TV met HDR 1000 of hoger.

3. Is de kijkervaring overdag hetzelfde als 's nachts?

Samsung 4K TV

Hoewel je een film het beste bij minimale verlichting kan kijken, toonde een enquête van GfK Omnibus aan dat slechts 14-15% van ons in het pikdonker TV kijkt**. Maar je zou altijd moeten streven naar de perfecte kijkervaring, of je nu overdag naar een grote wedstrijd kijkt of 's nachts van een film geniet. Ultra Black-technologie absorbeert licht op het scherm in plaats van het te reflecteren, wat de schittering van alle lichtbronnen drastisch vermindert. Op die manier kan je je concentreren op alles wat je aan het bekijken bent.

4. Moet ik een gebogen TV kopen?

Gebogen Samsung 4K 4k TV

Gebogen televisies geven kijkers de meest meeslepende ervaring. Het omhullende effect voegt diepte toe aan scènes en plaatst je middenin de actie. Dankzij de optimale kijkhoeken van een gebogen Samsung 4K TV zie je een natuurgetrouwe kleurverzadiging en helderheid, waar je ook zit in de kamer. Nog een voordeel van gebogen schermen? Ze volgen de natuurlijke kromming van je ogen, waardoor ze comfortabeler zijn om langer te kijken. Ideaal dus voor binge-watching en game-marathons.

5. Ziet de TV er stijlvol uit vanuit elke hoek?

Randloze TV's

TV-ontwerpen zijn aanzienlijk verbeterd in de loop der jaren. De enorme kijkbuis in de hoek van de kamer is verfijnd en vervangen door de moderne slanke modellen, die een mooie toevoeging aan elke woonkamer zijn. Naast het prachtige beeld aan de voorkant zien QLED TV's er ook op de achterkant prachtig uit dankzij een vloeiend 360 ° design. Randloze televisies geven je een meeslepende ervaring door het beperken van de storende rand en zijn ook een stijlvolle toevoeging aan de muur wanneer ze uitgeschakeld zijn.

Je kan ook TV-accessoires uitkiezen die passen bij je smaak. TV-standaarden zijn stijlvolle meubels geworden, met een breed scala van unieke mogelijkheden. Als je heel stijlbewust bent, kan je je TV zelfs vermommen als een kunstwerk. Met The Frame TV kan je prachtige kunstwerken op het scherm weergeven wanneer de TV uitstaat. Zo wordt je woonkamer omgetoverd tot een kunsttentoonstelling.

6. Hoe kan ik mijn kamer ontdoen van de rommel van een typische TV-installatie?

Samsung TV aan muur

Dankzij verscheidene gestroomlijnde oplossingen hoef je geen last meer te hebben van een logge TV-kast en de rommel van verstrengelde snoeren. Met een bijna onzichtbare optische kabel kan je al je verbindingen verbergen, en Samsung Premium-modellen leiden de kabels door de standaard voor een nette uitstraling. Je kan zelfs afstand doen van je stapel afstandsbedieningen voor je set-topbox, Blu-ray-speler en andere apparaten. De Samsung One Remote Control vervangt alle afstandsbedieningen en stelt je in staat om al je compatibele apparaten te bedienen.

7. Hoe snel krijg ik toegang tot Smart Services?

Samsung Smart TV en Netflix

Met toegang tot Smart Services kan je eenvoudig on-demand materiaal kijken wanneer je maar wilt. De Smart Hub geeft je onmiddellijk toegang tot een wereld van films en series van onder andere BBC iPlayer, Netflix, Amazon Video en Now TV – plus de apps van YouTube, Dailymotion en Vimeo voor de nieuwste virale video's. Je kan zelfs on-demand gamen dankzij cloudgaming-apps zoals GameFly, waarmee je binnen enkele seconden de nieuwste games kunt streamen. Met die ingebouwde games is het eenvoudig om games te vinden die leuk zijn voor het hele gezin. Je bent maar drie klikken verwijderd van je favoriete materiaal of je kunt je stem gebruiken om te zoeken wat je wil. Met browsen op het internet en snel zoeken naar muziek geeft een Smart TV je toegang tot een eindeloze voorraad aan materiaal.

8. Hoe kan ik een bioscoopervaring creëren?

Samsung 4K TV

Met de nieuwste TV-technologie kan je de woonkamer omtoveren tot een thuisbioscoop. Maak optimaal gebruik van een Samsung 4K UHD TV met een gecertificeerde Ultra HD Premium Blu-ray-speler. Er zijn tal van 4K Blu-ray films om uit te kiezen, zodat je altijd iets nieuws hebt om naar te kijken. Daarna hoef je alleen nog maar de prachtige beelden te combineren met superieure surround-sound. Een soundbar geeft je een pure audiobeleving met helder, levensecht geluid, maar kies een soundbar met Dolby Atmos-ondersteuning voor een eersteklas ervaring. Deze luide soundbars zijn ontwikkeld om bioscoopbezoekers de ultieme meeslepende ervaring te geven en geven je het gevoel dat je je middenin de actie bevindt.

9. Krijg ik een 10-jarige garantie tegen inbranden van het scherm?

Garantie tegen inbranden

Televisies bieden betere entertainment dan ooit tevoren, met levensechte kleuren, uitstekende helderheid en scherpe resolutie. In sommige gevallen kan dat leiden tot een ‘ ingebrande ’ afbeelding, die als een soort logo altijd zichtbaar blijft op je scherm. Samsung-TV's zijn evenwel ontworpen om lang mee te gaan. Je krijgt een 10-jarige garantie tegen inbranden op alle QLED en Premium UHD TV's met HDR1000 of hoger, zodat je jarenlang de beste beeldkwaliteit zal ervaren. Tijdens de gehele levensduur van de TV zal je spectaculaire kleuren zien die niet vervagen.

* Nits is de standaard grootheid om helderheid te meten.

** De enquête werd online gehouden in GfK's Omnibus van 11-13 december 2015 met GfK KnowledgePanel ® . De ondervraagden bestonden uit een nationaal representatieve, steekproefsgewijs gekozen populatie van 1.020 Amerikaanse volwassenen, die geselecteerd werden op basis van willekeurig gekozen adressen. De foutmarge van dit onderzoek is 3 procentpunten.

Ben je klaar om je volgende TV te kopen?

Bekijk nu ons assortiment van QLED TV's .

INTERESSANT VOOR JOU

De evolutie van de TV-technologie

De evolutie van de TV-technologie

De perfecte filmavond tv tips

De perfecte filmavond met een verbluffende resolutie

4K UHD Samsung TV

Beleef het gamen optimaal met een 4K UHD TV

GERELATEERDE PRODUCTEN

QLED TV Q-Serie QE88Q9F

QLED TV Q-Serie QE88Q9F

QLED TV Q-Serie QE65Q8F

QLED TV Q-Serie QE65Q8F

QLED TV Q-Serie QE75Q7F

QLED TV Q-Serie QE75Q7F