4 schoonmaaktips: Maak je huis weer schoon na de feestdagen

Samsung België, 10/1/2019

De kalkoen is al wat gezakt, de kerstboom wordt opgeruimd en de lege wijn- en champagneflessen in de hoek van de keuken blijven als enige over na de gezellige feestjes van de afgelopen weken. Een nieuw jaar is een nieuw begin en zo is januari de perfecte maand om je huis eens goed onder handen te nemen. Dat doen we graag in zo weinig mogelijk tijd, maar wel efficiënt. We geven je 4 handige & tijdbesparende schoonmaaktips voor na de feestdagen.

Schoonmaaktip 1: nieuw begin


Januari is de maand om het jaar opgeruimd en netjes te beginnen. Je kunt niet voor niets sinds begin januari afleveringen over de opruimgoeroe Marie Kondo streamen via Netflix. En wij zijn meteen geïnspireerd door deze Japanse. Want met een opgeruimd en schoon huis maak je letterlijk en figuurlijk ruimte voor het nieuwe. In december had je waarschijnlijk veel mensen over de vloer, is er gegeten en gedronken en ook af en toe wat geknoeid. Na het opruimen begin je dus met het reinigen van de vloer!

Schoonmaaktip 2: bye kerstboom (en losse naalden…)


Als de kerstboom is opgeruimd wil je liefst niet nog een jaar lang naalden terug te vinden in je tapijt of tussen je houten vloer. Right? Gebruik daarvoor een stofzuiger die extra grondig reinigt, zoals de Samsung POWERstick Pro™ . Deze heeft de gemotoriseerde Turbo Action Brush voor het verwijderen van alle naalden (en fijne stofdeeltjes) die tot diep in het tapijt verborgen zitten. Ook het verlengstuk is lang en smal genoeg om alle naalden uit nauwe ruimtes en spleten op te zuigen.

Schoonmaaktip 3: vakantie is voorbij - tijd voor focus


Na de heerlijke luie vakantie rondom de feestdagen is het nu weer tijd voor actie. Om van het schoonmaken geen eindeloze bezigheid te maken is focus belangrijk. Voorkom dus dat je tijdens het poetsen andere dingen gaat doen. Een wekker zetten, bijvoorbeeld op 45 minuten, kan daarbij helpen. Beloof jezelf om deze 45 minuten niets anders te doen dan je schoonmaaktaak, zelfs niet je smartphone checken. En beloon jezelf daarna met een korte pauze.

Schoonmaaktip 4: afterparty!


Rondom de feestdagen gebeurt er vaak veel in huis: bezoek van familie en vrienden, feestjes, etentjes. Er staan nog glazen op de vensterbank en je ruimt de laatste kerstversiering op. Dan is het tijd om alle oppervlakken onder handen te nemen, van vensterbank tot raam of tafelblad. Met één enkel combinatiehulpstuk van de POWERstick PRO™ kun je verschillende oppervlakken schoonmaken. Super efficiënt.

Wat ons betreft mag poetsen snel, efficiënt, maar vooral ook zo leuk mogelijk zijn. De juiste tools kunnen daarvoor zorgen. Happy cleaning in 2019!