De actuele TV trends en hoe Samsung erop inspeelt

Samsung België, 9/11/2018’

Leven in een vtwonen smart home, hoe is het nu met Nick en Marloes?

Televisies veranderen snel. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. We hebben de vier grootste trends op het gebied van televisies eruit gefilterd zodat jij weet waar je bij een volgende aankoop op kunt letten.

Slimme(re) TV’s

Als al onze apparaten steeds slimmer worden dan ook onze TV’s. Dat betekent voornamelijk dat je er meer mee kunt doen dan alleen televisiekijken. De TV wordt een belangrijker onderdeel van je Connected Home waar je ook andere apparaten aan kunt koppelen en mee kunt bedienen. Sommige TV’s zijn al echte AI gedreven Personal Assistants waarbij bijvoorbeeld Google Assistant of Amazon’s Alexa in geïntegreerd zijn. Samsung heeft zijn eigen exclusieve systeem, Bixby, wat al in een groot aantal TV’s is toegepast.

Diversiteit in vorm en grootte

Gebogen, oprolbaar, uitschuifbaar, modulair… ook de diversiteit in schermen wordt steeds groter. Samsung heeft onder andere de QLED Curved, The Frame en dan is er het modulaire The Wall TV-concept, met zijn MicroLED-verlichting en een indrukwekkend 146-inch formaat. Echter, is deze TV opgebouwd uit naadloze 4-bij-6-inch panelen die kunnen worden toegevoegd of verwijderd om het scherm groter of kleiner te maken.

Grootte is namelijk waar de komende jaren vooral de focus op ligt. Uit onderzoek is gebleken dat we steeds grotere schermen willen en idealiter zo plat en onzichtbaar mogelijk zodat ze ‘blenden’ in ons interieur. Samsung speelt daarop in door TV’s als designobject te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld The Frame. Bij deze lifestyle TV zorgen de Art Mode en Ambient Mode ervoor dat de TV opgaat in de wanddecoratie.

Betere beeldkwaliteit

In de toekomst zul je meer televisies zien met technologieën als HDR10 + en Dolby Vision, twee verbeterde HDR-typen. Samsung is de uitvinder van HDR10+, waarmee een breder bereik van helderheid en contrasten wordt gecreëerd, zodat alle beeldnuances tot leven worden gebracht. QLED en OLED zijn op dit moment de populairste technologieën. Samsung heeft voor QLED gekozen omdat Quantum Dots anorganisch zijn. Dit maakt dat ze veel langer mee gaan dan OLED, waardoor QLED een veiligere (minder burn-in) en een duurzamere oplossing is. De Quantum Dots-technologie zet licht om in kleur waardoor een kleurvolume van 100% wordt bereikt.

Hogere resolutie

De top notch in beeldresolutie is 8K. Samsung is de eerste die deze wereldwijd op de markt brengt in de vorm van een QLED 8K TV. “Met QLED 8K is de resolutie zó hoog dat pixels onzichtbaar worden voor het menselijk oog en kijkers niet in staat zijn om afgebeelde objecten te onderscheiden van de realiteit”, aldus Hyunseung Lee, een van de ontwikkelaars van de Samsung QLED 8K TV. Door AI met de hoogste resolutie te combineren wordt de inhoud geoptimaliseerd voor 8K presentatie en biedt het levensecht beeld en geluid voor meeslepende kijkervaringen. Tenslotte kan de 8K Quantum Processor met behulp van 8K AI Upscaling technologie gebruikers in staat stellen om zoveel mogelijk te genieten van 8K kwaliteit, ongeacht de oorspronkelijke resolutie of uitzendmethode. De lancering van de Samsung 8K AI Upscaling-technologie komt dichter dan ooit bij het doel om de grens tussen realiteit en reproductie te vervagen.