Waarom Samsung voor QLED kiest!

Samsung België, 25/7/2018

De opvolger van de SUHD TV bij Samsung, de QLED TV, zorgt met zijn Quantum Dots voor een hele nieuwe kijkervaring en kleurbeleving. De haarscherpe beelden, extreme helderheid en 100% kleurnauwkeurigheid zijn enkele van de redenen waarom Samsung voor de QLED technologie gekozen heeft. Maar wat is QLED nu precies?

Samsung heeft zich het afgelopen jaar vooral toegelegd op de productie van QLED televisies, de opvolger van de SUHD TV. Die TV’s vormen bij QLED nog steeds de basis, maar er werd een extra laag aangebracht aan het scherm bestaande uit anorganische Quantum Dots: nanokristallen met een grootte van slechts 2 tot 10 nanometer. Het licht wordt van het Ultra HD scherm door de laag nanokristallen gestuwd, en die zorgen ervoor dat het kleurspectrum verruimd wordt. Het resultaat is dat je op een QLED TV altijd haarscherpe beelden en 100% kleurnauwkeurigheid zult zien, dankzij de extreme helderheid. Dit is overigens de eerste TV ter wereld die 100% kleurechtheid kan geven en daar zijn wij best trots op!

Voordelen van de QLED technologie


Laten we de afkorting bekijken: QLED staat voor ‘Quantum Dot Light Emitting Diode’ en is een anorganische en duurzame manier om licht te produceren. De kans op inbranding bij een QLED TV is vrijwel onbestaande en dat is misschien wel een van de belangrijkste redenen waarom Samsung kiest voor deze geavanceerde technologie. Dat geeft overigens ook de mogelijkheid om een langdurige garantie van 10 jaar tegen inbranding op de televisies te geven! Ook aan het design is aandacht besteed: Een enkele transparante kabel verbindt je QLED TV met de One Connect-box én voorziet het toestel van stroom. Al je randapparatuur sluit je aan op de One Connect-box en deze verberg je in de kast. Zo heb je de vrijheid om je televisie te plaatsen waar je maar wilt!

Is de ontwikkeling van QLED een grote stap?


Wat Samsung betreft is de stap naar QLED net zo groot als die van LCD naar LED. Samsung loopt ook voorop in de ontwikkeling van de QLED-modellen aangezien ze al een aantal jaren ervaring hebben met het gebruik van Quantum dots. Bovendien zijn met QLED alle aspecten van de beeldkwaliteit verbeterd, zoals een grotere kijkhoek, een groter contrast door diepe zwartwaarden en unieke heldere beelden voor perfecte kijkervaring, ook overdag.