6 Hotelkamer innovaties die je reis nóg makkelijker maken

Door Samsung België 05.10.2015

travel, samsung, galaxy s6 edge,s6 edge, galaxy

Reizen is altijd al spannend geweest. Maar in deze tijd waarin technologie ook in de travel industrie een vlucht genomen heeft, is reizen spannender dan ooit. Een plek waar innovatie goed terug te zien is, is de hotelbranche. Wat zijn de nieuwste hotelkamer innovaties? En hoe maken die innovaties je reis gemakkelijker? Discover neemt je mee op reis – door plaats én tijd.

Robot Butler

R2D2, het lieve robotje uit Star Wars, heeft er een net zo lief evenbeeld bij gekregen. Hij heet Dash en woont én werkt in het Crowne Plaza San Jose-Silicon Valley hotel te California. Dash verzorgt er de room service en kan je van alle gemakken voorzien. Hij heeft geen handjes, maar kan telepathisch met de lift communiceren, wat ook wel wifi genoemd wordt. Bekijk hieronder de video om kennis te maken met Dash:

H2

Smart floor tiles

Lichtschakelaars en de plek waar je uit bed stapt: twee plekken die doorgaans niet per definitie dichtbij elkaar gesitueerd zijn. Zeker wanneer je vroeg je bed uit moet, en het dus donker is, kan dat voor de nodige gekneusde tenen zorgen. De Smart floor tiles van de Starwood hotels moeten daar verandering in brengen. Wanneer de gast zijn eerste stap uit het bed doet, licht er een pad van tegels op dat naar de badkamer leidt om geklungel te voorkomen.

Smart Mirror

Hotelketen Starwood rolt dit jaar de zogenaamde smart mirrors uit. Door de spiegel aan te raken, kunnen gasten informatie over het weer en het nieuws ophalen. Via Bluetooth is het mogelijk om je telefoon met de spiegel te verbinden en je Twitter feed te bekijken. Samsung lanceerde onlangs een dergelijk product: de Mirror and Transparent OLED display. Dit is een toepassing die voornamelijk als 'virtual fitting room' ontworpen is, omdat je er mee kunt zien of bepaalde kleding of juwelen je goed staan. Maar de spiegel zou ook in een hotelkamer zeker niet misstaan.

H4

Keyless rooms

Met je telefoon je hotelkamer openen: wie wil dat nou niet? Sleutels of pasjes kunnen dan immers nooit meer kwijt raken. Het concept is heel simpel: gasten downloaden een app en wanneer ze in de stad arriveren, stuurt het hotel een welkomstberichtje met daarin het kamernummer. Daarna hoeft de gast niet meer bij de balie in te checken. Hij / zij kan gelijk naar de kamer en de smartphone tegen de deur te houden, waarna deze automatisch open gaat.

Apps

Ook op het gebied van mobiele applicaties zitten hotels niet stil. Een hotelketen die hier heel erg bedreven in is, is Marriott. Met hun app kun je via je smartphone inchecken maar ook bijvoorbeeld room service bestellen of aangeven dat je van hun valet parking gebruik wilt maken. De app van The Four Seasons neemt 'm zelfs nog een stap verder door er mogelijkheden aan te bieden als het ophalen van bagage en transfers naar het vliegveld.

H6

Social media bepaalt inrichting

Hotels die goed over hun social media presence nadenken, nemen hier het ontwerp van de inrichting al in mee. Want: waar in het hotel is mijn Instagram moment? Infinity pools en rooftop bars zijn veel voorkomende social media kiekjes. Maar er zijn hotels die dit moment naar een next level hebben getild. Zo heeft het 1888 Hotel in Sydney 'selfie spaces' en is er een op Twitter geïnspireerd hotel in Spanje waarbij gasten via Twitter met elkaar kunnen communiceren.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Galaxy S6 edge+

Galaxy S6 edge+