5 apps voor koffieliefhebbers

Door Samsung België 15.06.2017

koffieliefhebbers

Meer geld uitgeven aan koffie dan aan pensioensparen? Klinkt misschien gek, maar dat was de bevinding van een studie van SurveyMonkey. Zo’n 41% van de ondervraagde Amerikaanse millenials blijkt bijzonder veel belang te hechten aan het spreekwoordelijke “bakje troost”. In België zit het wel nog iets anders, maar de koffiecultuur is een feit. Discover zocht alvast een paar leuke apps voor alle koffieliefhebbers onder jullie.

Het zwarte goud

Het zwarte goud

Moderne koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond. Baristas van die hippe cafés zijn razend populair op Instagram. Vandaag de dag zijn koffiebars plaatsen waar creatievelingen hun inspiratie opzoeken. Ze zijn synoniem geworden van quality time met vrienden. Achter de toog staan vaak heel gedreven mensen, met prachtige tatoeages of lange baard, die met passie kopjes koffie brouwen. Kortom, een koffietje gaan drinken is hip. Maar niet eender welke kop koffie, natuurlijk! De koffiecultuur die de afgelopen tien jaar bij ons ontstond heeft rasechte koffienerds doen ontstaan – of misschien zelfs koffiesnobs?

Third Wave Coffee

Third Wave Coffee

Er zijn heuse evoluties geweest in de koffiecultuur. Zo hebben we het tegenwoordig over “ third wave coffee ” . Vanaf eind jaren negentig groeide de interesse in koffie bijzonder. Herkomst, ambacht, kwaliteit… de “ third wave ” draait rond het perfectioneren van de branding en zetmethodes. Slow coffee – eigenlijk filterkoffie in een nieuw jasje – naked espresso, latte art, free pour, french press, aeropress… er ontstond ook een hele aparte woordenschat die enkel de rasechte koffienerds onder de knie hebben. Mensen begonnen koffie als het ware te beschouwen als een artisanaal en hoogwaardig product, net als wijn of bier.

Heb je zin gekregen om thuis zelf aan de slag te gaan en het perfecte kopje koffie te kunnen nastreven? Of ben je gewoon een koffieliefhebber en ben je benieuwd wat je allemaal kan vinden in de playstore? Discoveer verzamelde vijf leuke apps voor je!

Beanhunter

Beanhunter

Waar hechten millennials nog veel belang aan? Ervaringen, en dus… reizen. Met Beanhunter kan je leuke coffee hotspots vinden, waar je ook bent ter wereld. De app is een heuse koffie gemeenschap: je kan er je beoordelingen van koffiebars op delen met andere coffee lovers maar ook foto ’ s toevoegen van knusse cafétjes of mooie latte art. Zo kom je makkelijk te weten welke bars de verplaatsing waard zijn.

Baristame

Baristame

Baristame beschikt over allerlei recepten en handleidingen om je eigen brouwmethodes te perfectioneren. De app brengt basic weetjes, zoals de hoeveelheid melk die je nodig hebt voor verschillende lattes, maar geeft ook een educatieve dimensie. De app beschikt over precieze berekeningen van water-koffie ratio ’ s en raadt je aan welke methode je de beste extractie garandeert. Een mooie allrounder zowel voor beginners als koffienerds.

Acaia Coffee

Acaia Coffee

Als je thuis koffie gaat zetten, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid bonen te gebruiken. De innovatieve en minimalistische Acaia weegschaal, compleet met een app , werd speciaal ontwikkeld om alle koffienerds een handje te helpen. Weegschaal en app zijn met elkaar verbonden, zo kan de weegschaal automatisch de perfecte verhouding tussen water en koffiebonen uitrekenen maar ook de tijd van het opgieten vastleggen. Omdat rasechte koffienerds een sterk gemeenschapsgevoel hebben, kan je via de app online notities, brouwmethodes en recepten delen via een soort sociaal netwerk voor coffee lovers.

Mister Barista

Mister Barista

Mister Barista beschrijft zichzelf als de perfecte assistent om 'third wave' koffie te brouwen. Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moka pot… de app dekt de hipste methodes. Mister Barista biedt ook recepten uit de hele wereld en, een leuk extraatje, speciale recepten en technieken van de winnaars van de Aeropress kampioenschappen.

Coffitivity

Coffitivity

Lijk je net iets sneller of beter te werken als je eens een project afwerkt in je lievelingskoffiebar? Dat is niet zomaar een toeval: uit onderzoek blijkt namelijk dat het gezellige geroezemoes van een drukke koffiebar het perfecte achtergrondgeluid is om je creativiteit te stimuleren. Uiteraard kan niet iedereen elke dag in een koffiebar werken. Met Coffitivity heb je altijd je persoonlijke koffiebar op zak. Rinkelende kopjes, het geluid van espresso machines, mensen die praten… Dankzij de app kan je je altijd en overal onderdompelen in het sfeergeluid van een koffiebar.

Voor koffieliefhebbers die liever in de stemming komen door muziek, zocht Discover enkele Spotify playlists die perfect aansluiten op de sfeer van hippe koffiebars:

Kaffepause
Your favourite Coffeehouse
Coffeehouse by Starbucks
100 Greatest Coffee Break Songs Ever
Morning Coffee

Meer food inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

Speciaal voor jou geselecteerd:

● Wijn zoeken als een pro: online wijnclubs, wijn apps en virtual reality
● 10 food documentaires op Netflix
Food fotografie tips: zo wordt je eten fotograferen een eitje

INTERESSANT VOOR JOU

Food fotografie tips

Food fotografie tips: zo wordt je eten fotograferen een eitje