8 apps om je productiviteit te boosten

Door Samsung België 21.09.2016

Apps boost productiviteit

Nu de zomer stilaan plaats maakt voor de herfst, zullen we (jammer genoeg!) steeds minder verleid worden door frisse cocktails en lange pauzes in de zon. Het ideale moment om te werken aan onze productiviteit, en zeker aan het verbeteren ervan. Met de juiste productiviteitsapps aan de toppen van je vingers kan ook jij hierin slagen. Discover selecteerde 8 apps die je op weg zullen helpen.

Beter vergaderen

Productiviteit apps visual

Nieuwe ideeën verzamelen, taken toewijzen, beslissingen goedkeuren … vergaderingen kunnen heel erg verrijkend zijn. Helaas zijn ze niet allemaal even productief. Door een slechte aanpak kunnen ze zelfs storend, saai en een grote bron van tijdverlies worden. Herkenbaar? Dan moet je Do zeker eens uitproberen. De app helpt je een overzicht te houden over de deelnemers, een agenda op te stellen en te delen met je collega's voor de meeting plaatsvindt en de nodige documenten en notities te uploaden. Het centraliseert ook wie welke taken moet opvolgen na de vergadering en welke concrete stappen uitgevoerd werden. Een handige partner voor efficiënte meetings. Iedereen kent de app wel, maar ook Doodle kan zeer praktisch zijn om je te helpen vlot een datum te prikken voor vergaderingen of brainstromsessies.

Virtuele geheugensteun

White and black photo

Als je van alles en nog wat moet onthouden, word je snel onrustig. Eerlijk is eerlijk: mentale post-it's zijn niet onfeilbaar. In Remember the milk kan je alle persoonlijke en professionele taken kwijt die op je to-do lijstje staan. Taken in kleinere stukken breken, to-do's herschikken in de volgorde waarin je van plan bent ze te doen, meldingen ontvangen via email, sms of twitter … de app herinnert zich alles voor jou. Ook Any.DO , een zowel collaboratieve als persoonlijke app, brengt hulp. Een leuke feature: dankzij het microfoon icoontje kan je een to-do inspreken, de app zet je woorden automatisch om in tekst. Overloop in de ochtend al je taken en je zal nooit meer voor slechte verrassingen komen te staan door een vergeten taak.

Digital Nomads

Cafe zwart wit

Nu we met z'n allen steeds mobieler worden, moeten we het ook steeds vaker zonder de basiskantooruitrusting doen. Niet altijd even handig! Dankzij Tiny Scanner kan je vanaf nu wel altijd en overal documenten scannen. Door de app te downloaden maak je namelijk van je smartphone en tablet heuse draagbare scanners. Je kan kiezen om de gescande documenten te bewaren als beelden of Pdf's. De Evernote app is ondertussen ook een klassieker geworden. Dankzij de app kan je al je papieren documenten eenvoudig bijhouden: neem een foto van het document, geef het een label en sla het op in een digitale file. De app laat je toe om het document altijd en overal terug te vinden. In een paar kliks kan je dus alle mogelijke documenten scannen en delen met je collega's, of je nu onderweg bent of niet.

Time management

Time management Klok

Krijg jij ook constant notificaties van sociale media of je inbox? Apps en nieuwe tech evoluties vragen non stop je aandacht en kunnen het soms bijzonder moeilijk maken om je te focussen. Maar ook hier brengen apps hulp! Word jij soms afgeleid door relevante artikelen voor je werk die je misschien beter later zou lezen? En ga je dan van het ene artikel naar het andere? Sla het dan gewoon op in Pocket , een app die alles voor jou bijhoudt en het mogelijk maakt om het dan later te lezen, ook als er geen WiFi is. RescueTime zal waarschijnlijk een echte "eyeopener" zijn. De app analyseert namelijk hoe lang je belt, welke apps je gebruikt, welke websites je bezoekt en hoeveel tijd je hierop doorbrengt. Zo krijg je een precies zicht op jouw digitaal profiel: hoe spendeer je je tijd en waar moet je op letten? Op basis hiervan kan je dan via de app de afleidende apps en sites over een zeker tijdspan blokkeren of een alarm instellen die je laat weten hoeveel tijd je aan een zekere activiteit bezig bent zodat je de tijd niet uit het oog verliest.

INTERESSANT VOOR JOU

Digital Nomad innovatie

3 redenen waarom dit het tijdperk van de digital nomads is

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8