Bike Experience en slimme apps leren fietsen in de stad

Door Samsung België 21.07.2016

Bike Experience

Urenlange files of overvolle bussen en treinen zijn dagelijkse kost voor vele werknemers. Niemand kan de mobiliteitsproblemen die we vandaag ondervinden negeren. De fiets biedt een ecologisch en gezond alternatief, maar fietsen in een grootstad als Brussel kan best wel eng zijn. Bike Experience brengt hulp!

Het perfecte duo

Bike experience 2016, een campagne van Brussel Mobiliteit en Pro Velo, wil fietsen in de Belgische hoofdstad aanmoedigen. Het concept? Vlot leren fietsen in Brussel onder begeleiding van een Coach. Nieuwigheid deze zevende editie: Bike Experience wordt permanent. Om de organisatie vlot te laten verlopen werd het online platform www.bikeexperience.brussels uitgewerkt zodat kandidaten volledig zelfstandig de datum van een opleiding en een "Biker" of "Coach" kunnen kiezen, ongeacht het type traject of de tijd van het jaar.

Begeleiding op maat

Het initiatief brengt dus ervaren fietsers, de "Coaches", samen met potentiële fietsers, de "Bikers". Zo kunnen twijfelende maar enthousiaste fietsers de nodige kneepjes leren om hen te helpen de uitdaging van fietsen in een drukke stad te beheersen. De persoonlijke instructeurs begeleiden hun "biker" op één van hun dagelijkse trajecten en geven hen de nodige tips & tricks om de fietstocht vlekkeloos te laten verlopen. " Ik fietste al maar durfde niet assertief te zijn. Ik voelde me niet op mijn gemak en niet op mijn plaats. Sinds Bike Experience, voel ik me gerust, zelfverzekerd. Ik ken de regels en mijn rechten " getuigt "Biker" Charlotte. De formule 'opleiding- en coaching' lijkt de ideale manier te zijn om angst te overwinnen en zelfvertrouwen op te bouwen.

Brussel met de fiets – efficiënt, fijn, gezond en gezellig

Een fietser rijdt gemiddeld 15km / u. Zolang je traject korter dan 5km is, is het zeker aan te raden om je auto te laten staan. De fiets is dus het ideale alternatief voor een snelle boodschap of om een terrasje te doen met je vrienden. Bovendien ontsnap je aan fileleed en de moeilijke opdracht om een parkeerplaats te zoeken. Bike Experience werd in 2010 gelanceerd en sindsdien werden zo'n 1407 duo's samengesteld, 552 coaches opgeleid, en zijn 7 op de 10 "Bikers" de fiets blijven gebruiken.

5 apps om je in het zadel te helpen

De nummerbordjes van het knooppuntennetwerk brengen je via de meest fietsvriendelijke wegen zowat overal naartoe. Van knooppunt naar knooppunt, stelt je met Fiets! gemakkelijk je route samen. Het netwerk biedt vrijwel altijd de mooiste optie, al is dat soms met een ommetje.

Bike Doctor biedt je eerste hulp bij fietspech. De app – die visueel zeer sterk ondersteund is – legt je uit hoe je stap voor stap (veelvoorkomende) probleem aan kan pakken.
● Duur, afstand, stijging en daling, route en verbrande calorieën … Met Runtastic kunnen fietsers heel wat statistieken van een fietstocht bijhouden. Het sociale aspect werd niet over het hoofd gezien: dankzij de Geotagging functie is het mogelijk om foto's te delen en, wie weet, vrienden misschien aan te sporen tot een uitdaging.
Naviki kan je vergelijken met Google Maps. De app biedt wel bijkomende informatie die nuttig kan zijn voor fietsers, zoals hellingsgraad en weersomstandigheden onderweg
● Als je op een te kleine of te grote fiets rijdt, of eentje met een slecht afgesteld zadel of stuur kan je niet alleen je eigen prestaties verlagen maar ook lichaamsklachten als rug-, zadel-, nek- of kniepijn veroorzaken. Size my bike zorgt voor een optimale afstelling van je fiets op basis van zes lichaamsafmetingen.

INTERESSANT VOOR JOU

Ek voetbal België tv kijken

EK voetbal biedt inkijkje in toekomst van tv kijken

image s health fitness galaxy s7

S Health, trouwe partner bij gezond(er) leven

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8