Dr. Macaron: high-tech hangen in een slimme draagzak

Door Samsung België 30.11.2016

dr macaron c-lab

Een comfortabele, ergonomische en esthetische draagzak die helpt om de gezondheid van de baby te monitoren. Dit is het nieuwste product van het innovatieprogramma Samsung C-Lab, waar werknemers hun creatieve ideeën delen en eventueel kunnen ontwikkelen. Zij vonden het tijd voor een product waarbij wat zorg wordt weggenomen voor kersverse ouders.

Naast de beroemde roze wolk is de tijd na de geboorte van een baby ook intens. Minder slaap, zorgen of alles goed gaat en lichamelijk herstel voor de moeder. Een baby steeds opnieuw optillen en dragen heeft ook invloed op het lichaam. Een draagzak is fijn en kan verlichten, maar dan is het wel belangrijk dat het een ergonomische en comfortabele draagzak is. Zodat deze geen onnodige druk geeft op schouders, taille of rug. En als die draagzak nou ook nog eens de gezondheid van de baby kan monitoren… Daar ging Samsung C-Lab mee aan de slag en kwam met Dr. Macaron. Dit product is nog nergens verkrijgbaar, maar het biedt een mooi kijkje in de toekomst.

Nieuwe startups

dr macaron

Samsungs C-Lab is een innovatieprogramma om werknemers te stimuleren om hun creatieve ideeën te ontwikkelen. Producten met een groot potentieel worden onder begeleiding van Samsung uiteindelijk externe startups. Een aantal keer per jaar lanceert Samsung een aantal van deze startups met innovatieve producten. Zo ook Dr. Macaron: deze draagzak ondersteunt de baby en houdt meteen zijn gezondheid nauwlettend in de gaten. En is daarnaast supercomfortabel voor zowel baby als ouders. Vooral bij een draagzak is het natuurlijk heel belangrijk dat een kindje goed wordt ondersteund en dat de natuurlijke houding van het kind bewaard blijft. Voor een baby is de ondersteuning van het hoofdje nog extra van belang. Wat is er verder bijzonder aan Dr. Macaron?

1. Goede verdeling van het gewicht

Dr. Macaron heeft een ‘ Convertible Hipseat System ’ , een systeem om het gewicht goed te verdelen die je met één hand kunt verstellen. Je kunt zo het gewicht beter verdelen tussen de schouders en de heup waardoor te veel gewicht op één plek wordt voorkomen.

2. Design

Deze draagzak heeft een minimalistisch, no-nonsense en strak ontwerp. Geen riempjes of banden aan de buitenkant en niets wat niet noodzakelijk is. Dr. Macaron heeft een lichte, frisse en pure kleur die past bij een pasgeboren baby. Dat zorgt voor een moderne uitstraling. De hoofdsteun is te krijgen in vijf subtiele kleuren en is gemaakt van bio katoen. De draagzak zelf is gemaakt met gemakkelijk te wassen wol.

3. Sensor

Dr. Macaron is niet alleen een draagzak, het is een totale ‘ service ’ . Plaats de kleine sensor in de vorm van een macaron koekje in de draagzak en deze geeft het aan als de baby moet worden verschoond en houdt de gezondheid van de baby in de gaten. Ook checkt de sensor jouw activiteiten en geeft het aan als je een pauze mag nemen omdat je al lang op je benen staat. Met de app, die je op al je smart apparaten kunt installeren, heb je gemakkelijk het overzicht en je kunt van alles bijhouden zonder dat je er een pen en papier voor nodig hebt. De sensor verstuurt alle data naar de app in realtime en de app verwerkt vervolgens de data.

INTERESSANT VOOR JOU

oppas app bsit

Een oppas vinden wordt kinderspel

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8