Fotograferen tijdens de donkere winterdagen

Samsung, 13/12/2018

December is de maand bij uitstek om met vrienden en familie af te spreken. Tijdens de feestdagen maak je nieuwe herinneringen - met elkaar. Met de volgende tips leg je deze momenten vast om nooit meer te vergeten.

Tip 1: Een foto vol beweging


Ontpopt één van je vrienden zich tot een echt schaatstalent tijdens een bezoekje aan de kerstmarkt? Kies in de Pro Mode van je telefoon voor een korte sluitertijd, zo bevries je de beweging. Meer dynamiek in je foto? Fotografeer dan met een lange sluitertijd en beweeg met het onderwerp mee, zo blijft deze scherp maar vervaagt de achtergrond.

Tip 2: Duizend schitterende kerstlampjes in het donker


Een kerstmarkt is altijd super gezellig! Maar hoe breng je de sfeer goed over? Kies in de Pro Mode voor een groot diafragma: dit houdt in dat er meer licht opgenomen wordt. Raak het scherm aan om voor een duidelijke focus op je onderwerp te zorgen, kies voor wat meer belichting bij de instellingen en zet HDR aan zodat de kleuren van je foto nog beter uitkomen.

Tip 3: Leg je Instagram-waardige kerstdiner vast


Een kerstdiner waar uren of dagen aan gewerkt is, wil je natuurlijk niet in een keer naar binnen schrokken of snel vergeten. Leg het daarom op beeld vast om voor altijd te herinneren. Belangrijkste tip? Gebruik geen flits! Dit zorgt ervoor dat je eten er al snel onsmakelijk uitziet. Zorg dus voor goed, natuurlijk licht. Een foto van boven ziet er altijd classy uit, onthoud hierbij wel dat je enige afstand neemt.

Tip 4: Een witte kerst (en geen blauwe)


Kerst is pas echt perfect als het goed gesneeuwd heeft. Het vastleggen van die witte kerst kan echter soms wat problemen opleveren. Door de grote witte vlakken in beeld ‘denkt’ je camera dat er veel overbelichting is, waardoor de camera dit compenseert met een blauwe gloed over de sneeuw. Dit is snel op te lossen door je witbalans aan te passen naar een warmere kleurtemperatuur, zoals ‘schaduw’.

Tip 5: Ontkurkende champagneflessen in slow motion


In de film The Matrix ontweek Neo op spectaculaire wijze de kogels die de agents op hem afvuurden in een dramatische slow motion scene. Kan jouw Oud & Nieuw, met ontkurkende champagneflessen, vuurwerk en/of party poopers, ook wat drama gebruiken? Met de Super Slow-mo functie op de Galaxy S9 maak je je New Years Eve filmpje nóg epischer!

Meer leuke tips lezen? Check onze Samsung Members app