Foto’s en filmpjes: hoe beter hoe zwaarder

Door Samsung België 15.09.2017

7 opzienbarende feiten over data

De camera’s op je smartphone worden steeds beter. En da’s mooi want daardoor worden je mooiste herinneringen steeds beter weergegeven. Maar door die steeds beter wordende kwaliteit, neemt ook het aantal MB’s van die bestanden toe. Discover geeft je 7 opzienbarende feiten over data en een handige manier om jouw data op te slaan.

De hoeveelheid data die opgeslagen wordt, groeit exponentieel. Volgens Forbes zitten we zelfs midden in een revolutie die iedereen zal gaan beïnvloeden. We produceren met elkaar steeds meer data in de vorm van bestanden, films en foto ’ s, vooral ook op kanalen als Facebook of YouTube.

7 opzienbarende feiten over onze data

7 opzienbarende feiten over onze data

1. Vanaf 2013 tot 2015 is er meer data gecreëerd dan in de hele geschiedenis van de mensheid daarvoor, aldus Forbes. En dat is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen.
2. In 2020 zal er elke seconde ongeveer 1.7 megabytes nieuwe informatie worden gecreëerd per persoon! (IDC Digital Universe Study: Big Data 2011, EMC).
3. In 2015 zijn er zeker 1 biljoen foto ’ s genomen en daarvan zijn er miljarden online gedeeld. Dit jaar zal maar liefst 80% van de foto ’ s gemaakt worden met een smartphone.
4. Alleen al op YouTube wordt er per minuut meer dan 300 uur aan video geupload.
5. In 2020 zullen er wereldwijd 6.1 miljard smartphone gebruikers zijn, zo stelt Techcrunch.com
6. En in datzelfde jaar zal een derde van alle data worden opgeslagen in de cloud (een netwerk van servers via internet).
7. In 2016 heeft al 73% van de bedrijven wereldwijd geïnvesteerd in big data (Gartner Inc).

Jouw data opslag

Jouw data opslag

De opslag van al deze foto ’ s, filmpjes en andere data is voor ons allemaal een steeds grotere uitdaging. Gelukkig zijn daar nu ook oplossingen voor. Nieuw om al jouw bestanden een veilige plek te geven: de Samsung Portable SSD T5. De opvolger van de T3 zorgt ervoor dat je nog meer nog sneller (versleuteld) kunt opslaan. Hoge resolutie video ’ s, foto ’ s en overige bestanden worden vele malen sneller opgeslagen dan op een harde schijf. Met een aansluiting voor je laptop, tablet en smartphone. En nog compacter en lichter dan de T3 al was.

Speciaal voor jou geselecteerd:
Wedstrijddata vastleggen via Gear S3; revolutie voor scheidsrechters
Hoe sla ik mijn foto’ s in de cloud op?
• Spring is coming met de Image Stamp en de Level Box slim

Meer lifestyle inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR JOU

Gear S3

Wedstrijddata vastleggen via Gear S3; revolutie voor scheidsrechters

cloud, samsung, smartphone, galaxy, apps

Hoe sla ik mijn foto’s in de cloud op?

GERELATEERDE PRODUCTEN

Portable SSD T5

Portable SSD T5