De Gear IconX: naadloos design en comfort

Door Samsung België 20.12.2017

Gear IconX

De nieuwe Gear IconX 2018 laat je moeiteloos naar je favoriete muziek luisteren: of je nu aan het pendelen of aan het sporten bent. De Gear IconX mag dan wel de kleinste wearable van Samsung zijn, toch is hij groot dankzij zijn functionaliteit. Ben je benieuwd hoe het product tot stand kwam? Discover sprak één van de designers achter de Gear IconX.

CES Innnovation Award

De comfortabele, snoervrije oortjes van Samsung werden onlangs in de kijker gezet tijdens de CES Innovation Awards. Deze awards belonen elk jaar de nieuwste tech producten die uitblinken door hun design of functies. Samsung kreeg maar liefst 36 awards, maar dit jaar kregen ze voor de allereerste keer CES Innovation Award in categorie “ Fitness, Sports and Biotech ” voor de Gear Sport, Gear Fit2 Pro, en de Gear IconX 2018. “ Dit is de tweede generatie van de Gear IconX, en daarom namen wij de tijd om echt te luisteren naar de feedback van de gebruikers om ons te helpen ons eerste ontwerp te verbeteren. Een belangrijke prioriteit was om ervoor te zorgen dat de Gear IconX is de beste metgezel voor de smartphone die hij kan zijn. We wilden ervoor zorgen dat een smartphone die gekoppeld is aan de Gear IconX betere en meer mogelijkheden en functies zou bieden dan een gewone koptelefoon ” legt Chahee Park, Product Planner bij Samsung, uit. Zo kunnen de oordopjes bijvoorbeeld muziek opslaan en afspelen zonder direct aan de smartphone verbonden te zijn. “ We ontwierpen ook de Standalone Running Coach met stemmelding, die je trainingen opvolgt, maar je ook coacht via real-time updates op je oefeningen en naadloos geïntegreerd is in de Samsung Health app ” , aldus Chahee Park. Door een simpele druk op de knop, schakel je bovendien de stemopdracht functie in om je smartphone handenvrij te kunnen bedienen. Handig als je aan het sporten bent!

Klein maar fijn

Gear IconX

Levensduur van de batterij was een ander belangrijk punt voor deze krachtige snoervrije oortjes boordevol functies. “ Er moest absoluut een zorgvuldig evenwicht tussen vorm en functie zijn. We wilden voldoen aan alle behoeften van de gebruikers en de moeilijkste hindernis die we hiervoor moesten overwinnen was zeker de beperking van grootte. Wij hebben hard gewerkt aan een lange batterijduur, aan het vinden van een optimale harmonie tussen de verschillende functies zonder te moeten inboeten op design of grootte ” herinnert zich Chahee Park. Met de Gear IconX kan je tot 5 uur lang muziek streamen via Bluetooth of tot 7 uur lang genieten van je favoriete nummers op je MP3-playlist. Bovendien kan je de oortjes in amper 10 minuten opladen dankzij de quick charge functie om een uur lang te genieten van je muziek.

Luistercomfort is hoofdzaak

QLED TV

“ Alle oren hebben een andere vorm, maar het ontwerp moest wel zeker passen bij zoveel mogelijk mensen en we hebben veel inspanningen geleverd om dit waar te maken. We hebben een heleboel studies uitgevoerd en zochten het meest ergonomische ontwerp. Hoeken, comfort, stabiliteit en vastheid zelfs tijdens hoge impact beweging, en natuurlijk de grootte waren onze voornaamste zorgen. Omdat de IconX nu langer dan ooit tevoren kan worden gebruikt, wilden we het comfort van de gebruikers verzekeren tijdens het gebruik ” , benadrukt Chahee Park. Bij luistercomfort hoort natuurlijk ook de kwaliteit van het geluid: het ontwerp van de oortjes werd zo bedacht om geluidsisolatie te optimaliseren en alle geluiden rondom je af te dekken. “ Onze grootste inspanningen werden gestoken in het bekomen van naadloos geluid. Omdat de oordopjes snoervrij zijn, en aangesloten zijn via Bluetooth, mag het geluid niet gespreid of afgesneden worden. We wilden stoornissen in de verbinding minimaliseren, zeker in ondergrondse ruimten, zoals metrostations, waar een snoervrij product veel storingen tegen kan komen ” , aldus Chahee Park. Om dit te bereiken, is de sound output van de Gear IconX gestabiliseerd met Samsung's Scalable Codec, die voortdurend storingen van WiFi en andere Bluetooth-signalen analyseert en aanpast om de impact op de audioprestaties te minimaliseren. Het resultaat? Een hoogkwalitatieve muziekbeleving zodat jij je favoriete nummers altijd en overal met plezier kan beluisteren.

Speciaal voor jou geselecteerd:

• De data achter de zomerhit: welke track gaan we deze zomer allemaal meezingen?
• De playlist is het nieuwe cassettebandje
• Samsung Audio Lab: bouwen aan de toekomst van geluid

Meer lifestyle inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

GERELATEERDE PRODUCTEN

gear iconx

Gear IconX