Gent voert handenvrij shoppen in dankzij app

Door Samsung België 21.12.2016

Gent voert handenvrij shoppen in dankzij app

Een mooie trui, een paar nieuwe boeken, een goed flesje wijn voor het aperitief en nog een paar decoratie spulletjes… Shoppen, kan intens genieten zijn. Maar de hele dag je tassen vol aankopen dragen kan ook bijzonder lastig worden. Wat als je al die koopjes gewoon in de garage waar je geparkeerd bent zou kunnen laten leveren en ze dan enkel zou oppikken als je naar huis gaat? Het kan in hartje Gent.

Shop & Hop

Bovenop een prachtig decor voor je shoppinguitstap biedt Gent kopers sinds eind september nog een extra troef: handenvrij shoppen. Elke zaterdag en op koopzondagen kan je er nu, dankzij de Shop & Hop service, al je aankopen rechtstreeks en (tot en met eind januari) volledig kosteloos naar een van de deelnemende parkings laten brengen door een koerier.

Hoe werkt het precies?

Allereerst moet je je registreren via de Bringme app. Eens je een aankoop hebt gedaan in een winkel met het blauwe Shop en Hop-label, moet je gewoon laten weten aan de handelaar dat je graag gebruik zou maken van de leverservice. Je krijgt dan een QR-code op je smartphone toegestuurd, waarmee je de locker kan openen. Een koerier van Bubble post levert vervolgens je aankopen binnen de 90 minuten in een van de deelnemende parkings. Het zijn er vier in de Gentse binnenstad: Sint-Michiels, Vrijdagmarkt, Reep en Zuid.

Concurrentie voor online shoppen

Online shoppen krijgt steeds meer aanhangers. En zeg nu zelf: gemakkelijk is het wel om gewoon te shoppen vanuit je luie zetel en het dan ook nog eens thuis te laten leveren. Maar online shoppen zal je nooit laten genieten van een leuke stad met een aangename sfeer. Door handenvrij shoppen aan te bieden, zet Gent zichzelf op de kaart als een stad die consumenten een toffe totaalbeleving brengt. Wandelen in de mooie straten van de stad, shoppen maar dan met het comfort van online shoppen. En omdat je niets meer moet dragen kan je ook gemakkelijk een filmpje meepikken of een museum bezoeken. Eind september werd het initiatief gelanceerd met zo ’ n 30 handelaars, nu nemen al een honderdtal winkels in hartje Gent deel aan het handenvrij shoppen project. De concrete ervaringen van het proefproject zullen uitwijzen of de service in de toekomst ook uitgebreid kan worden naar fietsparkings in het centrum van de stad of via thuislevering.

INTERESSANT VOOR JOU

Brussel krijgt primeur eerste Samsung Experience Store

Brussel krijgt primeur eerste Samsung Experience Store

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8