Kleding passen op je smartphone met augmented reality app

Door Samsung België 14.09.2017

augmented reality app

Een van de onaangename bijkomstigheden van offline winkelen zijn de pashokken. ‘Krap, warm, stoffig en slecht licht’ zijn veelgehoorde klachten. Toch blijft het handig om te weten of iets past. Aan de andere kant van het spectrum –tijdens het online shoppen- kún je weer niet passen totdat je de aankoop al hebt gedaan en je de spullen ontvangen hebt. Bespaar jezelf onnodige twijfel- en retourneer momenten of een item je wel of niet staat en zie met behulp van Pictofit direct of jouw beoogde kledingstuk in de virtuele winkelmand mag.

Virtueel pashok

Virtueel pashok


Pictofit
 is de naam, en het is een app gebaseerd op de Augmented Reality-techniek. Hiermee heeft het Duitse bedrijf Reactive Reality een virtueel pashok gecreëerd waarmee je ook direct online kunt shoppen. Voor millennials die er de voorkeur aan geven zoveel mogelijk via hun smartphone of tablet te kunnen doen, een ideale app.

Swipen en passen

Pictofit

Het werkt als volgt: je download de app via Google Play. Je kunt met je Facebook of email-adres een account aanmaken en direct aan de slag. Er zijn een paar kant en klare avatars die je kunt gebruiken om kleding mee te passen, echter, om het zo realistisch mogelijk te houden laat je iemand met je smartphone -in de volle lengte- een foto van jou maken. Je upload deze foto, selecteert deze als vast ‘ pasmodel ’ en telkens wanneer je een kledingstuk uit de webshops die Pictofit rijk is wilt passen, zie je gelijk hoe het jou staat door naar rechts te swipen. De ‘ swipe-to-try-on ’ tool is het Augmented Reality onderdeel van de app en geeft fotorealistische afbeeldingen weer die zijn aangepast op jouw lichaamsvorm.
Daarnaast is jouw virtuele pashok zelfs op te leuken met een achtergrond zodat je een beter idee krijgt of die ene outfit net zo geschikt is voor op het strand als in de stad.

Wishlists

Wishlists

Er kunnen binnen de app ook nieuwe combinaties en wishlists worden aangemaakt en gedeeld: mix, match & share. Alle kledingstukken en collecties worden teruggeleid naar de originele webshop waardoor er cross-channel shopping ontstaat en een win-win situatie voor zowel merk als klant.

Travel hack

Met Pictofit kun je alle kleding die je in je kledingkast hebt hangen, direct in je telefoon opslaan. Je kunt dus met een aantal swipes zien wat je in je kast hebt hangen. Perfect om van afstand dus al een lijstje te maken met kledingstukken die je op vakantie mee wilt nemen.

Speciaal voor jou geselecteerd:

Was tech tijdens de internationale Fashion Weeks de grote afwezige?
Wearables on brainwaves: kleding verbinden aan emotie
Project Muze: Google's tweede Fashion & Tech samenwerking

Meer lifestyle inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR JOU

internationale Fashion Week

Was tech tijdens de internationale Fashion Weeks de grote afwezige?

Wearables on brainwaves

Wearables on brainwaves: kleding verbinden aan emotie

project muze

Project Muze: Google's tweede Fashion & Tech samenwerking

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8

Tab S3

Tab S3