Minimalisme: dankzij tech, back to basics

Door Samsung Belgie 23.08.2016

Minimalisme: dankzij tech, back to basics | Samsung

Een jaarlang uit de inhoud van slechts één koffer leven, bracht Discover journaliste Kim Verhegge tot nieuwe inzichten: we hebben veel minder nodig om comfortabel te leven dan we denken. Deze bewustwording is zeer actueel en de minimalistische levensstijl heeft steeds meer aanhangers. Lees snel meer over deze levensfilosofie en welke technologische snufjes je kunnen helpen om je al het overbodige uit handen te nemen!

Less is more

Als je minimalisme opzoekt, wordt het meestal in verband gebracht met muziek of kunst maar tegenwoordig is het ook een echte levensstijl geworden. Binnen deze levensfilosofie is er maar één waarheid: er zijn evenveel manieren om een minimalist te zijn als er minimalisten zijn. Iedereen zal het invullen met zijn eigen verhaal en waarden maar er zijn wel een paar vaste kenmerken. Zo kiezen minimalisten ervoor om een simpeler leven te leiden. Een leven dat voor hen gevuld is met mening, niet met spullen. Minimalisten maken zich graag los van de consumptiemaatschappij waar we in leven. Omdat deze beweging meer en meer trendy wordt, zijn er een heleboel Youtubers en blogs rond het thema. Mooie en sobere video's zijn Jenny Mustard's "signature style". Op haar website en Youtube kanaal geeft deze Zweedse vlogster tips om je op weg te brengen naar een minimalistische levenswijze. Een van de belangrijkste stappen naar een minimalistisch leven is zeker om je van het overbodige los te maken. Heb jij ook last om dingen weg te gooien? Bekijk dan Jenny's tips hier:

Lessismore

Capsule wardrobe

Als je het een jaar lang met de inhoud van één koffer moet doen, merk je echt dat minimalisme veel voordelen heeft. Gedaan met twijfelen over wat je zal aantrekken, en omdat je er over nagedacht hebt, past alles gewoon bij elkaar. Dat is het principe van de "capsule wardrobe" waar minimalisten bij zweren. Om zo'n basisgarderobe samen te stellen moet je heel precies vastleggen wat je stijl is en dan alles wegdoen dat niet binnen deze beschrijving past. Om je eigen stijl te definiëren, is Pinterest een perfect hulpmiddel: pin naar hartenlust wat je mooi vindt, ga om de paar weken door je pins en doe de impuls-pins weg. Na een tijdje wordt je eigen stijl vanzelf duidelijk. De blog Into Mind brengt je een handig 10 stappen plan om je garderobe te analyseren. Hun Capsules app helpt je ook op weg naar je ultieme garderobe. In deze video, geeft Jenny Mustard haar 10 essentials voor een minimalistische garderobe.

Capsule

Een overvloed aan papier

Ook papier kan een heus probleem zijn als je een jaarlang uit een koffer moet leven. Een stapel magazines, hier. Een hoopje documenten, daar. Papier heeft de neiging om zich snel op te stapelen en is waarschijnlijk de nachtmerrie van iedere minimalist. Dankzij de Evernote app kan je al je papieren documenten eenvoudig bijhouden: neem een foto van het document, geef het een label en sla het op in een digitale file. De app laat je toe om het document altijd en overal terugvinden en het papieren document kan je gewoon wegdoen.

Textures is dan weer een leuk alternatief voor magazineliefhebbers. Dankzij je abonnement krijg je op 5 verschillende toestellen toegang tot een groot aanbod aan Engelstalige magazines als Bon Appétit, National Geographic, Vogue, Rolling Stone, Sports Illustrated of Time. Je kan je abonnement eenvoudig delen met vrienden en familie en je hebt geen stapels papier meer thuis. Ook Spotifiy kan je helpen je bagage (of bibliotheek) minimalistisch te houden. In de leuke maar wel erg onbekende sectie " Word " vind je namelijk alles van audioboeken tot bekende inspirerende "ted talks", interviews of oude radio shows.

Voor snelle tips om je fysieke en digitale werkplaats sober te houden kan je bij Youtubster Rachel Aust terecht.

Eenovervloed

INTERESSANT VOOR JOU

image s health fitness galaxy s7

S Health, trouwe partner bij gezond(er) leven

RunGo app sport

RunGo: met deze app ontdek je de omgeving, terwijl je loopt

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8