Geef oude toestellen een nieuw leven met deze 5 tips

Door Samsung België 18.05.2017

oude toestellen tips

Verander jij ook regelmatig van telefoon, om altijd mee te zijn met de laatste trends? Dan is de kans groot dat je thuis een paar perfect functionele telefoons liggen hebt, die gewoon niet meer “in” zijn. Discover vertelt je hoe je er toch nog iets nuttigs mee kan doen!

1. Zet je oude smartphone in als bewakingscamera

bewakingscamera

Tegenwoordig zijn “ oude ” smartphones vaak uitgerust met goede camera's, het zou zonde zijn om die zomaar verloren te laten gaan. Die camera ’ s zijn hoogst waarschijnlijk performanter dan vele bewakingscamera's, waarom zou je dus je oude smartphone niet hergebruiken als bewakingssysteem voor je huis? Ga gewoon op zoek naar een goede app, zoals Alfred bijvoorbeeld. De app beschikt over een bewegingsdetector, en zal je video ’ s zenden als het beweging heeft geregistreerd. Met Alfred kan je bovendien niet alleen je huis in de gaten houden, maar ook interageren met de persoon die voor de camera staat. Je zou dus een mogelijke indringer direct kunnen aanspreken en afschrikken. Maar je kan er ook bijvoorbeeld een “ petcam ” van maken om vanop je werk even te checken hoe het gaat met je viervoeter.

2. Gebruik hem in je auto

Google Maps

Als je telefoon niet langer voldoet aan je dagelijkse smartphonebehoeften, kan je het toestel wel nog gebruiken als een offline GPS of als een MP3 voor je auto of fiets. Eens je alle apps en bestanden van je oude smartphone hebt gewist, beschikt die weer over heel wat plaats. Laad er al je lievelingsliedjes op en een goede offline GPS app zoals Here , Google Maps of Maps.me . Laat de smartphone gewoon in je auto liggen met een oplader en je zal behoorlijk wat batterij uitsparen op je nieuwe smartphone. En dus veel minder snel zonder vallen.

3. Maak er een game console van voor de kids

game console


Dat smartphones en tablets een bijzondere aantrekkingskracht hebben op kinderen moet niet meer bewezen worden. Als ze nog te jong zijn om zelf een smartphone te hebben, is de kans groot dat je vaak je eigen toestel afstaat om ze te laten spelen met verschillende leuke apps. Wel een duur speelgoedje om stuk te maken natuurlijk… Door je oude telefoon te gebruiken als spelconsole voor de kids, hoef je nooit meer bezorgd te zijn dat ze je smartphone niet delicaat genoeg zullen behandelen… of gewoon je batterij leeg spelen. Met een app zoals AppLock kan je bovendien apps, foto ’ s of zelfs instellingen vergrendelen, zodat je kids nooit iets verkeerds kunnen doen.

4. Gebruik je smartphone als afstandsbediening

smartphone als afstandsbediening

We weten allemaal wel dat een smartphone gebruikt kan worden als een afstandsbediening, maar wie gebruikt zijn smartphone ook echt als afstandsbediening? Een oude telefoon die je niet altijd op zak hebt, kan hier wel perfect voor gebruikt worden met een app als Yatse, the Kodi Remote . Ook je oude tablet kan je omtoveren tot een echt smart home beheersysteem voor je lampen, alarmsysteem of thermostaat.

5. Tover je oude smartphone om tot een coole alarmklok

alarmklok


Het is redelijk voor de hand liggend, en toch wordt deze optie waarschijnlijk vaak over het hoofd gezien. Iedere – zelfs oude – smartphone beschikt over een alarmfunctie, bovendien kan je er al je lievelingsliedjes op zetten om vrolijk te kunnen opstaan. Bevestig hem aan je muur en je hebt een originele en unieke digitale alarmklok. Bovendien kan je zo je nieuwe smartphone uitschakelen, zodat je slaap niet wordt verstoord door stralingen.

Meer lifestyle inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates netjes in je inbox ontvangen? Geef je dan gratis op voor onze nieuwsbrief.

Speciaal voor jou geselecteerd:
• Hoe jouw foto’ s een goed doel kunnen helpen!
• Solar energie ontketent nieuwe stroom aan Afrikaanse solar-preneurs
• Voedselverspilling tegen gaan met Belgische app