‘The Chant’: nieuwe Samsung film rondom Olympische sporter

Door Samsung België 06.07.2016

Margret Rumat Rumat Hassan the chant

Samsung heeft deze week als officieel partner van de Olympische Spelen een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan zijn Olympische verhalen over hen die door vechtlust en volharding hun grenzen blijven verleggen. Maandag was de online première van de korte film ‘The Chant’ met Margret Rumat Rumat Hassan, een 400-meterloopster uit het door een burgeroorlog geteisterde Zuid-Soedan.

De film is de opvolger van de korte documentaire 'A Fighting Chance'. Die Samsung-film kwam eerder dit jaar uit en vertelt het verhaal van drie atleten die vanwege hun afkomst en persoonlijke situatie niet de meest waarschijnlijke deelnemers aan de Spelen zijn, maar desondanks dagelijks blijven vechten om tegenslag te overwinnen en hun Olympische droom werkelijkheid te laten worden.

Van war zone naar Olympische sintelbaan

Margret Rumat Rumat Hassan

'The Chant' is ook zo'n verhaal. Zuid-Soedan heeft sinds zijn onafhankelijkheid een aantal jaren geleden al enkele ingrijpende conflicten doorstaan en gaat nu gebukt onder een gewelddadige burgeroorlog. Midden in deze complexe, zorgelijke situatie verwierf Zuid-Soedan vorig jaar echter wel het IOC-lidmaatschap en heeft het dit jaar in Rio de Janeiro voor het eerst de kans om onder de eigen vlag atleten naar de Olympische Spelen af te vaardigen. Margret Rumat Rumar Hassan is één van hen.

#dowhatyoucant

De video begint met een beeld van Margret die in de kleedkamer van een stadion haar Samsung Gear IconX draadloze oortelefoontjes indoet, gekoppeld aan haar Samsung Galaxy S7 edge. Terwijl ze naar de atletiekbaan loopt, zien we beelden van een dorp in Zuid-Soedan waar mensen massaal haar naam scanderen en haar aanmoedigen op weg naar haar ultieme doel. Eenmaal in het stadion verdwijnen de aanmoedigingen, maar Margret is waar ze moet zijn, vol vertrouwen en klaar voor de strijd. 'The Chant' verbeeldt niet alleen de persoonlijke strijd van Margret, maar ook de weg van heel Zuid-Soedan naar de eerste deelname op de Olympische Spelen. Samsung onderstreept zijn verbondenheid met deze strijd en de Olympische Spelen door de film af te sluiten met de veelzeggende woorden: Proud Sponsor of Those who Defy Barriers .

Bekijk de film hier:

INTERESSANT VOOR JOU

Het Connected Stadium een revolutie in sportbeleving, connected home, sport, samsung, discover, galaxy s6 edge+, galaxy, samsung galaxy

Het Connected Stadium: een revolutie in sportbeleving