Een oppas vinden wordt kinderspel

Door Samsung België 13.07.2016

oppas app bsit

Een ritje nodig? Dan ga je toch op Uber. Een vakantiewoning nodig? Dan ga je gewoon een kijkje nemen op AirBnb. Meningen nodig om een restaurant te kiezen? Dan doe je snel beroep op Yelp. En wat als je dringend een oppas nodig hebt, en liefst ook eentje die vertrouwbaar is? Dan gebruik je Bsit, de collaboratieve app die gelanceerd werd door twee Brusselse mama’s.

Get some air while they sit

Last minute een oppas vinden is voor veel ouders een ware opdracht, zeker omdat vele ouders de contactgegevens van goede babysitters vaak als een heilig geheim bewaren. Nadat de twee Brusselse mama's Donatienne van Houtryve en Géraldine Biebuyck iets te vaak leuke etentjes of feestjes moesten afzeggen omdat ze geen oppas konden regelen voor hun kinderen, kwamen ze op het idee van Bsit . " Het doel van Bsit is om het leven van ouders te vereenvoudigen ", geeft Donatienne van Houtryve aan, " De app was een voorloper van het collaboratieve model. Met collaboratief bedoelen we een systeem waar de gebruikers hun ervaringen delen. Het was, en is voor sommigen nog steeds, ondenkbaar om de namen van goede oppassen te delen. Wij zijn echter overtuigd dat door je netwerken te delen, je mogelijkheden vergroten. We werden geïnspireerd door andere systemen in de VS als Urban Sitter, sitte.me, maar geen van hen biedt dit collaboratieve systeem ".

Vrienden worden curators

Het collaboratieve gegeven van de app houdt in dat je als ouder, naast je eigen sitter, ook toegang hebt tot de oppassen van vrienden of babysitters die zich in de buurt bevinden. Bsit biedt dus een heel aparte vorm van screening: je eigen vrienden, familie of kennissen, of gewoon andere ouders, worden curators door hun ervaringen via de app te delen. Bsit zelf doet geen screening maar koos er dus voor om in te spelen op het vertrouwen dat mensen leggen in andere ouders: je keuze kan je maken op basis van de aanbevelingen van kennissen en de gemiddelde beoordeling dat oppassen kregen van andere ouders. Na verloop van elke babysitting beoordelen zowel ouders als de gekozen oppas hoe het is verlopen en alle beoordelingen worden gebundeld in een gemiddelde die je kan helpen bij je keuze.

Intuïtief gebruik

Om van start te gaan met de app, moeten ouders via Bsit een profiel aanmaken en een babysitting creëren: ze geven in waar, wanneer en hoelang ze iemand nodig hebben. Vervolgens krijgen ze een overzicht van beschikbare babysitters: eerst en vooral hun eigen lievelingsoppassen, de favoriete sitters van hun vrienden en, uiteindelijk, de beschikbare oppassen in hun directe omgeving. Omdat je je kind niet zomaar aan iemand toevertrouwt, krijgen ouders zo veel mogelijk informatie over de mogelijke sitters: foto, leeftijd, postcode, introductie, de talen die ze spreken, bij welke vrienden ze eerder hebben opgepast en eventuele aanbevelingen van deze ouders, beoordelingen van andere ouders en het aantal babysittings dat ze al via Bsit hebben gedaan. Het is bovendien ook mogelijk om een kennismakingsgesprek te hebben met de sitter via de chatfunctie van de app om te zien of het klikt. Ook handig: ouders kunnen via de app betalen en hoeven dus niet het juiste bedrag op zak te hebben.

Succes story

Het succes van Bsit geeft aan dat vele ouders deze collaboratieve visie delen. Met 40.000 gebruikers is de app, die amper zes maanden geleden werd gelanceerd, een waar succes in België maar ook buiten onze landsgrenzen. De babysitting app is ondertussen ook al beschikbaar in Nederland, Luxemburg en Parijs. Teken van het succes: de app werd gelanceerd onder de naam "AirBsit", als knipoog naar de bekende vakantiewoningverhuurapp, iets wat AirBnB niet in dank afnam. Om de polemiek te vermijden zal de Belgische app vanaf nu z'n succes verder uitbreiden onder de naam Bsit. De ambitie van de jonge Brusselse startup is om eerst Frankijk en dan de rest van Europa te veroveren.

INTERESSANT VOOR JOU

Wasvoorschriften: zo was je kleding altijd op de juiste manier

Wasvoorschriften: zo was je kleding altijd op de juiste manier

Danie Bles

Danie Bles en de stijlevolutie van de mobiele telefoon

GERELATEERDE PRODUCTEN

Galaxy Tab S2

Galaxy Tab S2