S Health, trouwe partner bij gezond(er) leven

Door Samsung België 08.06.2017

image s health fitness galaxy s7

Wil jij aan je gezondheid blijven werken in je alledaagse leven? Dan is het gebruik van een app vrijwel onmisbaar. S Health van Samsung is een gezondheidsapp die je onder meer helpt meer te bewegen, beter te slapen en inzicht te bieden in je voedings- en leefpatronen. S Health begeleidt je op weg naar een gezonder bestaan met gegevens, hulpmiddelen, motivatie, kennis en praktische adviezen.

Alle telefoons die Samsung uitbrengt zijn tegenwoordig uitgerust met S Health, maar de app is ook beschikbaar op Android-apparaten van andere fabrikanten. Inmiddels zijn er ruim 150 miljoen gebruikers in meer dan 130 landen. Die gebruikers hebben vrijwel allemaal ervaren hoe je met S Health op een eenvoudige en overzichtelijke manier inzicht krijgt in hoeveel je beweegt, hoe goed je slaapt of hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt, om maar eens drie van de vele functies te noemen. Bovendien heeft de app ingebouwde support voor Nike + en Gear-watches. De app verzamelt een keur aan gegevens en biedt daarvan een duidelijk overzicht.

Stappenteller en meer cijfers

Image Stappenteller

Voor het registeren van je beweging en calorieverbruik tijdens de dagelijkse bezigheden is de stappenteller van S Health essentieel. De stappenteller telt het aantal stappen dat je zet tijdens activiteiten waarbij je afstanden aflegt en rekent die activiteit om naar een calorieverbruik. De stappenteller geeft je dus inzicht in je beweegpatroon en toont wat die beweging betekent voor je lichaam. Daarnaast bevat S Health een bewegingsmeter. Die geeft de activiteitsduur en de verbranding van de calorieën aan. En de voedingsmeter geeft aan hoeveel calorieën je mag eten en wat je op elk gewenst moment van de dag al aan calorieën tot je hebt genomen. En wat zou je verder willen meten om goed inzicht te krijgen in hoe gezond je bezig bent? Je gewicht? Je aantal uren slaap per etmaal? Je vocht- en cafeïne-inname? Of misschien zelfs je bloeddruk en bloedsuikerwaarde en die zaken dan weer allemaal afgezet tegen de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte waar je in verkeert? Het kan allemaal met S Health. Selecteer de functies die voor jou relevant zijn en voeg ze met één klik toe aan je overzicht.

Steun in sport

Voldoende beweging tijdens de dagelijkse bezigheden is heel goed, maar in een gezond leven mag de sport natuurlijk niet ontbreken. S Health is ook daarop ingericht. Welke sport moet het worden en wat is je doel? Wil je een bepaald aantal calorieën verbranden, een bepaalde tijd bewegen of een vastgestelde afstand afleggen? Kies de sport en ga aan de slag. Denk er vooral aan tijdens de duursporten je GPS-functie aan te zetten, zodat routes enafgelegde afstanden worden bijgehouden. En met de muziekfunctie heb je met één druk op de knop dat nummer op je oren waarmee hardlopen altijd zo lekker gaat. Voor wie een extra duwtje in de rug nodig heeft, zijn er bovendien mogelijkheden om een trainingsprogramma of doel te kiezen en een beloning bij succes te bepalen. En eens in de zoveel tijd druk je op 'trend' en zie je het verloop van de trainingen. Heb je de stijgende lijn te pakken? Of mag er nog wel een schepje bovenop? Als je de lat inderdaad hoger wil leggen, moeten dat natuurlijk wel verantwoord zijn. S Health adviseert je graag. Na het invoeren van gegevens over je lichaam, beweging en voeding zal de applicatie je gaan ondersteunen met persoonlijke planningen die aansluiten bij jouw conditie, leefstijl, bloeddruk en veel meer.

Image S Health app

Hoe meer gegevens je vastlegt, hoe meer mogelijkheden S Health heeft om je tips en suggesties aan de hand te doen. Op basis van je persoonlijke gegevens zegt de app wellicht: ga eerder slapen of neem 's ochtends een extra glas water. De app ondersteunt je trouw, mits je een aantal gegevens consequent registreert. Velen weten inmiddels dat je voldoende moet drinken, moet matigen met koffie, genoeg moet bewegen en voldoende uren moet slapen om je lekker te voelen. Hou je alles bij, dan zegt S Health wat je zou kunnen aanpassen in je patronen om dat gevoel te bereiken. En dan is er nog die ene factor waar niemand invloed op heeft: het weer. Maar S Health weet wel wat de weersomstandigheden gaan worden op je actuele plek en meldt het je graag.

Gear en partnerapps

Inmiddels mag duidelijk zijn dat het in veel situaties loont om S Health bij de hand te houden. Dat bij de hand houden is nog makkelijker met de Gear S2 smartwatch of de Gear Fit, waarop de resultaten uit S Health nauwkeurig zijn bij te houden. Natuurlijk draag je je telefoon bij je, maar op deze handzame wearables wordt bijhouden, registreren en aflezen wel heel makkelijk. Te meer omdat de app een geïntegreerde mogelijkheid tot koppeling met de populaire hardloop-app Nike + biedt. Op die manier kun je binnen S Health gebruikmaken van alle functies van Nike + en zo al je hardloopactiviteiten onderdeel maken van een gezond leven in het algemeen. Nike + is overigens slechts één van de vele partnerapps die zich aan S Health hebben verbonden. Your Health Assistant, Health Mate en Technogym zijn enkele anderen. Er is voor ieder wat wils. Download S Health en werk aan de gezondheid op een manier die perfect bij je past!

INTERESSANT VOOR JOU

rode duivels suhd tv

EK voetbal 2000 vs 2016: De opmars van de Rode Duivels én de TV’s waarop we ze bekeken

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8