3 nieuwe C-LAB innovaties op CES 2018

Door Samsung België 10.01.2018

3 nieuwe C-LAB innovaties op CES 2018

Deze week startte in Las Vegas de 2018 editie van CES: hét internationale podium voor tech innovaties, gericht op de consumentenmarkt. De uitgelezen plek voor Samsung om maar liefst drie nieuwe C-LAB projecten te lanceren, evenals commerciële producten van zeven spin-offs die uit het creatieve lab zijn voortgevloeid.

Het mooie aan de drie innovaties die het Samsung C-LAB tijdens CES zal presenteren is dat ze elk op hun eigen manier bijdragen aan onze levenskwaliteit. Direct of indirect.

We lichten ze graag voor je toe:

S-Ray (Sound Ray):

S-Ray

S-Ray is een draagbare directionele speaker die gebruikers overal met zich mee kunnen dragen. Hoewel bestaande directionele speakers hoofdzakelijk stationair zijn vanwege hun grootte en prijs, is S-Ray een directionele speaker die met zijn unieke systeemmodule veel kleiner, lichter en draagbaarder is gemaakt, terwijl het de voordelen van conventionele directionele speakers / kop- en oortelefoons behoudt. Het lang dragen van kop- en oortelefoons kan bij veel mensen bijvoorbeeld oorpijn veroorzaken. S-Ray verhelpt dit ongemak maar vermijdt tevens de afleiding die andere Bluetooth-speakers kunnen veroorzaken. Op CES 2018 presenteert S-Ray verschillende productopties zoals de Neckband, de Handy en een smartphonecover.

GoBreath:

GoBreath

GoBreath is een hersteloplossing voor mensen die longbeschadiging hebben opgelopen en lijden aan postoperatieve pulmonale complicaties na een narcose. Patiënten moeten vaak diep ademhalen voor sneller herstel. De conventionele methode hiervoor is met behulp van een inspirometer. Diep ademen wordt echter een uitdaging voor patiënten die een operatie hebben ondergaan vanwege longpijn. Een arts van Samsung Medical Center kwam met het concept van GoBreath, dat zijn patiënten hielp sneller te herstellen. Het bestaat uit een draagbaar apparaat en een mobiele app waarmee de patiënt basistechnieken kan leren, zoals in-en uitademen, hoesten of diep ademhalen. Patiënten krijgen via de app trainingsrichtlijnen en daarmee controleren hoe goed hun longen zijn hersteld. GoBreath biedt zelfs een web- en Cloud service aan voor artsen om patiënten te helpen de voortgang van hun herstel te monitoren en de mogelijkheid reminders te sturen voor het doen van de hersteloefeningen.

Relúmĭno:

Relumino

Relúmĭno-brillen zijn ‘ slimme ’ brillen om mensen met een visuele beperking te helpen de beelden duidelijker te zien wanneer ze een boek lezen of waarmee ze een voorwerp scherper kunnen bekijken. De Relúmĭno-app werd voor het eerst tentoongesteld op het Mobile World Congress 2017, waarna de Relúmĭno-brillen werden ontwikkeld zodat mensen met een visuele beperking de technologie op een comfortabelere en discrete manier konden ervaren. De bril werkt in combinatie met een smartphone (met behulp van de processoren en batterijen van de smartphone), waardoor Relúmĭno-brillen licht en comfortabel zijn om te dragen. De smartphone verwerkt afbeeldingen van video's die worden geprojecteerd door de camera van de bril. De verwerkte afbeeldingen worden vloeiend op het display van de Relúmĭno-bril in gedreven om de drager te helpen de dingen beter te zien.

C-LAB: Samsungs creatieve ideeën laboratorium

Vijf jaar geleden lanceerde Samsung zijn interne creatieve ideeën laboratorium C-LAB. “ Hiermee is de innovatiecultuur binnen het bedrijf bevorderd en worden creatieve, getalenteerde medewerkers gestimuleerd om innovatieve projecten te ontwikkelen. Deze projecten zullen we doorlopend introduceren via ons C-LAB programma, aldus Jaiil Lee, Vice President en Hoofd van het Creativity & Innovation Center bij Samsung Electronics.

Samsung helpt de medewerkers van die met succes C-Lab-projecten hebben afgerond om hun eigen start-ups te lanceren. Samsung ondersteunt de ‘ spin-off ’ bedrijven door middel van seed money-investeringen en bedrijfsadvies om hun groei te versnellen en tegelijkertijd hun onafhankelijke management te garanderen.

Tijdens CES 2018 worden ook de volgende nieuwe producten van zeven C-LAB spin-offs geïntroduceerd:

Linkflow is een handsfree 360 camera die om de hals wordt gedragen. Op CES 2018 wordt zowel de FITT360 voor de consument gelanceerd als de FITT360 Security voor veiligheidsdiensten.
Brushmon door Kitten Planet: de eerste Augmented Reality tandenborstel die kinderen leert om zelfstandig op een speelse en effectieve manier hun tanden te poetsen.
• Lumini van Lululab is een Augmented Reality huidverzorgingsassistent die met de ingebouwde camera gezichten vastlegt, analyseert en op intelligente wijze huidproblemen weet te voorspellen. Op basis van verzamelde data worden de best passende huidverzorgingsproducten gesuggereerd.
• Kidsoft ontwikkelde ‘ Carrie ’ watch : een smart-watch die kinderen helpt goede gewoonten te ontwikkelen en hun cognitieve vaardigheden te verbeteren.
• Nemonic van Mangoslab is een compacte printer voor memo ’ s en Post-it ’ s. Gebruikers kunnen memo's en handige ingebouwde sjablonen gratis afdrukken via hun smartphone.
• Innomdle Lab creeerde SGNL : een innovatieve horlogeband die het mogelijk maakt om enkel met gebruik van een vinger telefoongesprekken te beantwoorden en te voeren. Via Bluetooth worden spraaksignalen opgevangen en omgezet naar trillingen die via de hand weer wordt verzonden naar de vingertoppen. De trillingen veranderen in stemmen zodra een vingertop aan het oor wordt gebracht.
• Ahead van Analogue Plus is de veilige oplossing voor helmdragers zoals brommer- en motorrijders skiërs of bouwvakkers (op gevaarlijke bouwplaatsen). De slimme communicatie-device kan op elke helm worden geklikt om handsfree te communiceren of muziek af te luisteren.

CES 2018 vindt van 9 tot en met 12 januari plaats in Las Vegas.

Meer lifestyle inspiratie:

CES 2017: QLED TV en al onze andere onthullingen vind je hier
• CES 2016: de 6 belangrijkste Samsung onthullingen
• Internet of Things

Meer lifestyle inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8

Gear VR

Gear VR (2017) + Controller

INTERESSANT VOOR JOU

CES 2017

CES 2017: Onze TV-revolutie en al onze andere onthullingen vind je hier