Samsung snuift creatieve cultuur op in Silicon Valley

Door Samsung België 01.09.2017

Silicon Valley

Als bedrijf heeft Samsung een verbazingwekkend en innoverend parcours: regels breken om zich voortdurend opnieuw uit te vinden zit in het DNA van het bedrijf. De aanwezigheid van Samsung in Silicon Valley, het mekka voor ondernemerschap en innovatie, is dan ook een logisch hoofdstuk daarin. Maar wat doet de tech gigant er precies? Vandaag neemt Discover je mee naar deze bijzonder inspirerende plek waar Samsung zich al 30 jaar heeft gevestigd.

Vandaag innoveren om morgen te veranderen

silicon valley

De palmbomen, het zonovergoten klimaat en het rustige leven maken van Silicon Valley een mooie plaats om te leven. De bijzonder innovatieve filosofie die er heerst, maakt het dan weer een boeiende plaats om te werken. Fouten en mislukkingen, zowel individueel als in groep, worden hier beschouwd als een echte driver. “ Als je faalt, betekent het dat je het hebt geprobeerd ” , klinkt het. Hierdoor ontstaat een heel andere – en bijzonder stimulerende – werkcultuur dan in Europa. Sinds 2012 heeft Samsung zwaar geïnvesteerd in strategische partnerships en het verbreden van haar activiteiten in dit mekka van ondernemerschap en technologie. Samsung ging er op zoek naar rasechte experten en innovators uit de tech sector om aan state of the art gebieden zoals AI, gezondheid, IoT en de cloud te sleutelen. Vandaag innoveren om morgen te veranderen, dat is de onderliggende focus. De inspanningen die Samsung in Silicon Valley levert, hebben uiteraard een invloed op de eigen activiteiten en bedrijfsstrategie. Maar de focus ligt op het identificeren en ontwikkelen van tendensen die uiteindelijk het leven van echte mensen overal zullen veranderen.

Core technologies ontwikkelen

Vandaag stelt Samsung zo ’ n 2.000 mensen te werk in verschillende vestigingen in de zonnige Bay Area. In 2013, trok Samsung naar Mountain View en opende er Samsung Research America (SRA) in een bloednieuwe campus. De vele tech bedrijven – zoals Google of Linkedin – die zich in Mountain View vestigden maakten van deze rustige stad een vooruitstrevende plaats. SRA onderzoekt en bouwt nieuwe core technologies zodat Samsung producten steeds competitief blijven. Hiervoor werkt het nauw samen met startups en academische instellingen. SRA bestaat uit verschillende labs, zoals de Mobile Payments and Security Lab die zich op technologieën zoals Android, Knox en Samsung Pay richt of het Computer Science and Innovation Center dat zich dan weer op zaken als artificiële intelligentie focust.

Ontwrichtende technologieën

Core technologies

Het Californische stadje Menlo Park, één van de drie « Stanford Cities » , dankt zijn faam aan de aanwezigheid van de social media giganten Facebook en Instagram. Het Samsung Strategy and Innovation Center (SSIC) werd er in 2012 opgericht en heeft als missie om ontwrichtende technologieën te ontwikkelen en versnellen. Zo ging het SSIC bijvoorbeeld in zee met het Belgische micro-elektronica bedrijf Imec dat gespecialiseerd is in wearables. Uit hun partnerschap kwam Simband voort, een open ontwikkelaarsplatform voor het maken van draagbare gezondheidsapps. Een ander “ e-health ” -project zou dan weer een belangrijke invloed kunnen hebben op het opsporen van kanker. “ Momenteel investeren we in een bedrijf dat in ‘ proteomics ’ actief is; die technologie kan de eiwitten die in het bloed aanwezig zijn met een hoge nauwkeurigheid meten. Als je dat kan doen, kan je vroegtijdig tekenen van kanker identificeren ” , aldus Shankar Chandran, Head of the Samsung Catalyst Fund (SCF), de investeringsarm van het SSIC, “ Als het bedrijf de technologie in een chip kan omzetten, is er voor ons – als grootste chipbedrijf ter wereld – een opportuniteit. Vandaag kunnen we nog niet met het bedrijf samenwerken, maar dat zal in de toekomst misschien wel mogelijk zijn en dan zullen wij de eerste in lijn zijn. "

Ideeën in producten omzetten

samsung technologie

Samsung NEXT gaat dan weer in zee met innovators voor het omzetten van ideeën in producten en die producten te doen uitgroeien tot bedrijven die het ecosysteem van Samsung verrijken. Begin 2017 lanceerde Samsung NEXT een fonds van 150 miljoen dollar om hun wereldwijde ondersteuning van beginnende startups te verhogen, en zodoende geavanceerde software en innoverende diensten in onder andere cyber security en IoT na te streven. “ Gezien de omvang van de interesses van Samsung, investeren we in een aantal gebieden. We zijn onder andere gericht op artificiële intelligentie, mobiliteit en gezondheid ” klinkt het bij Brendon Kim, Managing Director van Samsung NEXT Ventures, “ Maar meer dan een specifieke tech categorie, zijn we op zoek naar startups met sterke teams en baanbrekende oplossingen – startups waarvan we het succes kunnen versnellen en die ons kunnen helpen om de toekomst van Samsung te tekenen. ” De meerderheid van de investeringen die Samsung NEXT maakt omvatten bedrijven die gevestigd zijn in de VS, maar de tech gigant heeft ook geïnvesteerd in startups in Tel Aviv en draait zich nu tot Azië en Europa. "Geweldige ideeën en ondernemers zijn zeker niet beperkt tot de VS. Ze worden aangetroffen in alle hoeken van de wereld en we zijn toegewijd om goede startups te vinden en te helpen waar ze ook zijn ” aldus Brendon Kim.

Speciaal voor jou geselecteerd:
Een « tech » carrière in de VS: hoe begin je eraan?
3 redenen waarom dit het tijdperk van de digital nomads is
Co.Station Gent: nieuwe broeikas voor jonge digitale bedrijven

Meer lifestyle inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR JOU

tech carrière

Een « tech » carrière in de VS: hoe begin je eraan?

Digital Nomad innovatie

3 redenen waarom dit het tijdperk van de digital nomads is

Co.Station Gent design interieur

Co.Station Gent: nieuwe broeikas voor jonge digitale bedrijven