The Slow Mo Guys maken waanzinnige filmpjes met de Galaxy S9 | S9+

Samsung België 24.05.2018

Samsung Electronics werkte samen met de Engelse Gavin Free en Daniel Gruchy, beter bekend als The Slow Mo Guys. Ze zijn een ware hit op YouTube met hun spectaculaire stunts in extreme slow motion. De mannen maakten voor Samsung een serie inventieve en zeer vermakelijke filmpjes met de nieuwe Galaxy S9 | S9+ Super Slow-mo camera. Samsung sprak met The Slow Mo Guys over hun kanaal en de inspirerende samenwerking.

Een sprong op een gigantische waterballon, een ijssculptuur explosie of met je buik plat op het water vallen vanaf de duikplank (au!) en dat alles in slow motion. Gavin en Daniel begonnen hun YouTube kanaal The Slow Mo Guys in 2010 en inmiddels hebben ze meer dan tien miljoen volgers. Kortom het grootste YouTube kanaal voor slow motion video’s. Ze hebben dan ook een briljant concept bedacht: spectaculaire filmpjes maken met stunts in extreme slow motion. Ze begonnen met filmen in hun achtertuin, maar nu toegewerkt naar grotere sets, een grotere crew, vele camera’s en natuurlijk hun herkenbare laboratoriumjassen.


Spectaculaire video’s met de Galaxy S9 | S9+


Duizenden langzaam dwarrelende felgekleurde papiertjes tijdens het in slow motion gefilmde afschieten van een confettikanon. Het is slechts één voorbeeld van de succesvolle video’s die The Slow Mo Guys hebben gemaakt met de Samsung Galaxy S9 | S9+. In de video’s demonstreren ze niet alleen inspirerende voorbeelden, ze geven je ook gerichte tips hoe jij de Super Slow-mo functie zelf kunt gebruiken.


Tips over belichting en timing


Het filmen in de Slow-mo functie van de Galaxy S9 | S9+ is namelijk ontzettend makkelijk. Je kunt het juiste moment niet missen door de bewegingsdetectie in te schakelen op het beeld. Zodra de camera beweging detecteert, begint hij te filmen in 960fps (frames per seconde). Daniel: “Dit was echt cool en voor het eerst dat we met een camera werkten die dat kon. We hebben de set klaargemaakt en vervolgens ging de camera automatisch lopen op het moment dat het nodig was. Met andere camera’s is het echt een uitdaging om precies het juiste moment te pakken te krijgen.” Voeg muziek toe aan je video uit je afspeellijst of vooraf geladen keuzes en klaar is je epische video.

Emmer water over je heen: een klassieker


Hoe begon het voor deze mannen? Gavin: “Ik was een high-speed cameraman in de Britse filmindustrie en had dus toegang tot deze camera’s in de tijd dat ik moest wachten tussen de opnames door. Zo ontstond het idee om zelf filmpjes te maken. Ik vroeg Dan om erbij te komen en we begonnen The Slow Mo Guys YouTube Channel.” Via hun kanaal laten ze spectaculaire stunts zien, maar ook simpele variaties die minstens even hilarisch zijn. Een emmer water over de ander gooien blijft natuurlijk een klassieker om in slow motion naar te kijken. Evenals een hand popcorn in de mond van de ander proberen te gooien. Je kunt met de Galaxy S9 | S9+ natuurlijk ook een gif maken van je video in drie herhaalstijlen: vooruit, achteruit of heen-en-weer. Gavin: “Er is zoveel schoonheid in de wereld, zelfs in de alledaagse dingen wanneer ze worden vertraagd. Dat willen we laten zien: voor de kijkers herkenbare situaties, zelfs dingen die ze wel honderd keer gezien hebben, maar er op deze manier heel anders uitzien. Dat slaat aan bij het publiek.”

Inspiratie van The Slow Mo Guys voor jouw video’s


Kortom je video’s worden door de Slow-mo functie nog meeslepender en door de 960 frames per seconde is je film vloeiender dan ooit tevoren. Je kunt de Super Slow-mo video direct bewerken en direct uploaden op al je social media kanalen. Hebben de mannen nog wat inspiratie en gerichte tips voor jouw video’s? Gavin: “Voordat je naar je werk gaat zijn er al zoveel geschikte momenten voorbij gekomen. Momenten vol emotie. Als je bijvoorbeeld naar een douche kijkt en de druppels ziet veranderen in waterstralen. Of de melk die je in je koffie giet, de TV waar je naar kijkt… Er zijn zoveel aspecten uit het dagelijks leven die er volledig anders uitzien in slow motion.” Daniel vult aan: “Ik vind het te gek dat de Super Slow-mo technologie nu in een smartphone is ingebouwd omdat het zo gemakkelijk wordt om alledaagse situaties in slow motion the vangen. Ik vraag me zelf heel vaak af hoe een situatie er vertraagd uit zou zien. Nu kan ik dat heel gemakkelijk meteen filmen, ook onderweg.”

De videoserie die The Slow Mo Guys samen met Samsung Electronics hebben gemaakt zijn te zien op het YouTube kanaal van Samsung .