Maak van je smartphone of tablet een leesbuddy

Door Samsung België 01.12.2016

smartphone tablet app lezen boeken

Heb jij zelf ook een lijst van boeken die je graag zou lezen maar o zoveel moeite om echt tijd vrij te maken om in diezelfde boeken te duiken? Dankzij de twee apps die Discover voor je selecteerde, kan je elk vrij momentje gebruiken om een paar bladzijden te lezen.

Digitale leeservaring

De geur van het papier, het geritsel van de pagina ’ s die je omdraait, het onderlijnen van passages… Voor echte boekliefhebbers gaat niets boven het plezier van een echt boek. Voor mensen die moeilijk tijd kunnen vrijmaken om te lezen, kan het best handig zijn om eens de digitale leeservaring uit te proberen. Je smartphone en tablet wegen namelijk een pak minder dan een stapel boeken – en je kan er een hele collectie e-boeken in kwijt – , en je hebt ze bovendien altijd op zak. Ideaal om je tijd optimaal te benutten als je vaak het openbaar vervoer gebruikt of als je weer eens in een wachtzaal zit te wachten voor een afspraak.

Universal Book Reader

Lichtinstellingen, grootte van de tekst, nachtmodus… deze app biedt veel leesergonomie door je toe te laten om tijdens het lezen een hele reeks instellingen zelf te regelen. Universal Book Reader – die compatibel is met smartphones en tablets – beschikt over een virtueel boekenrek waaruit je heel gemakkelijk je boeken kan kiezen. Je kan je e-boeken rangschikken volgens alfabetische rangorde, per auteur of volgens de datum waarop je het boek toevoegde. De leesapp is compatibel met een 50-tal e-boek formaten. Een leuke feature: je kan met de app stukken tekst highlighten en nota ’ s toevoegen, zo vind je snel terug wat je het interessantst vond.

Je boekenkast digitaliseren met Shelfie

Shelfie heeft een originele aanpak: je kan met de app je bestaande boekencollectie “ digitaliseren ” . Hoe? Neem een foto van je boekenkast – ook wel een #shelfie genoemd – en de app zal automatisch de boeken herkennen die je thuis hebt staan. Dan gaat de app op zoek naar de titels uit jouw collectie die in hun online bibliotheek beschikbaar zijn. Sommige zijn volledig gratis, andere kan je aan een zacht prijsje kopen. Het enige wat je moet doen is een foto nemen van de pagina die de copyright bevat en het naar Shelfie zenden. De app gaat dan na of alles in orde is, en dan ontvang je het e-boek exemplaar van jouw boek in je mailbox.

Leestips nodig? Discover selecteerde een paar inspirerende e-boeken, ideaal voor de koudere herfstdagen:

The Little Book of Hygge, Meik Wiking
Denemarken wordt vaak aangeduid als één van de gelukkigste landen ter wereld, en dat is deels te wijden aan de Deense “ hygge ” -filosofie. Gezelligheid, genieten van de eenvoudige dingen en etentjes met vrienden maken deel uit van deze filosofie.

Miracle Morning, Hal Elrod
Auteur Hal Elrod zet met Miracle Morning een bijzonder meeslepend boek neer. De methode moet je helpen een succesvoller, rijker en bevredigender leven te leiden. Hal Elrod toont je hoe je door 6 simpele, nieuwe gewoontes in je ochtendroutine in te voeren, je je leven kan veranderen.

Opgeruimd!, Marie Kondo
Voor altijd een schoon en rommelvrij huis, spreekt dit je aan? Volgens de Japanse Marie Kondo is de sleutel tot succesvol opruimen om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen. Het boek is een internationaal fenomeen.

INTERESSANT VOOR JOU

Digital Nomad innovatie

3 redenen waarom dit het tijdperk van de digital nomads is

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8