Van smartphone naar virtuele Personal Assistant

Samsung België 28.05.2018

We kunnen allemaal beamen dat onze smartphones inmiddels meer lijken op zakcomputers met een ingebouwde camera. Vooral deze laatste is een steeds belangrijkere rol gaan spelen als we kijken naar ons smartphonegebruik. En met de smartphone camera van de nieuwe Samsung Galaxy S9 | S9+ kun je zóveel meer dan alleen het vastleggen van de wereld om je heen. Deze smartphone is als het ware een virtuele PA (Personal Assistant) die je bijvoorbeeld real time helpt om informatie te geven over de plek waar jij je op dat moment bevindt, of via een spraakopdracht belangrijke afspraken in je agenda kan bijwerken.

Bixby Vision kijkt met je mee


Het intelligentieplatform van Samsung, Bixby, is geïntegreerd in de camera. Bixby maakt gebruik van Augmented Reality en Deep Learning-technologieën om je nuttige informatie over je omgeving te bieden. Met real-time detectie en herkenning van objecten genereert Bixby bijvoorbeeld direct informatie bovenop de afbeelding waar de camera op wijst. Sta je in een museum? Dan geeft Bixby je het verhaal achter een schilderij. Een (audio)gids is niet langer nodig.

Je kunt met Bixby ook in real time vreemde talen vertalen en valuta omrekenen. Stel: je zit in Tokio in een restaurant met een volledig in het Japans uitgeschreven menukaart voor je. Richt je camera erop en je weet met de Live Translation tool binnen een paar minuten wat je kunt bestellen en wat het kost.
No more lost in translation!

Praat met me


S Voice, de spraakherkenningstool van Bixby bespaart je tijd en moeite bij het gebruik van je Samsung Galaxy-apparaat. Zoals het vertellen van de tijd, het aanbieden van weerupdates of het openen van applicaties om naar een gewenste locatie te navigeren, een afspraak toe te voegen aan je agenda of het bijwerken van je sociale media-accounts. Met S Voice houd je je handen vrij om andere dingen te doen.

Altijd herkenning


Net als je kinderen of je huisdier herkent ook de camera van de Galaxy S9 | S9+ je onmiddellijk. Intelligent Scan is een nieuwe technologie die gezichtsherkenning en irisscan combineert om je smartphone te ontgrendelen. Zelfs bij weinig licht. Wanneer gezichtsherkenning moeizamer is, gaat de Intelligent Scan direct over op de irisscan om te verifiëren of jij het bent, en omgekeerd. Andere ontgrendel-opties zijn de vingerafdruk, een patroon, wachtwoord of pin.

Hé, dat ben ik!


Met Samsung kun je een emoji maken die eruitziet, klinkt en zich gedraagt zoals jij. Je eigen virtuele alter ego. Hoe leuk is dat?! AR Emoji gebruikt een algoritme gebaseerd op Machine Learning, dat een 2D-beeld van de gebruiker analyseert en meer dan 100 gezichtseigenschappen in kaart brengt om een 3D-model te creëren dat expressies -zoals knipogen en knikken- weerspiegelt en imiteert. Je maakt met AR Emoji als het ware een geanimeerde versie van jezelf om je berichten zo nog leuker en persoonlijker te maken.
Naast video geanimeerde emoji’s maakt AR Emoji ook automatisch 18 stickers aan (dankzij het gebruik van een standaard AGIF-bestandsformaat) zodat je je emoji's ook kunt delen via andere messaging-platforms.

Meer weten? Lees hier dan meer over de Samsung Galaxy S9 | S9+ !

Samsung Galaxy S9+

 

Samsung Galaxy S9