Summer Fit met Samsung Health

Samsung België 19.07.2018

Afgelopen maand was het ‘Health Month’ bij Samsung Nederland en België. Eigenlijk zouden we elke maand, het hele jaar door aandacht moeten hebben voor onze gezondheid maar het een maand lang extra uitlichten kan natuurlijk nooit kwaad. Als we het druk hebben met werken, schiet sporten of gezond eten er vaak bij in. Dus trok Samsung z’n medewerkers achter hun bureau vandaan met een speciaal Samsung Health programma.

#WeCare?
We weten allemaal: gezonde werknemers zijn happy werknemers. Daarom werd er een Health Project ontwikkeld gebaseerd op de pijlers: beweging, gezonde voeding en wellbeing, welke werd uitgezet in Nederland en België. De eerste editie was een groot succes!

Kick Off
De kick-off stond volledig in het teken van motiveren en inspireren: niemand minder dan presentatrice en initiatiefneemster van Start to Run, Evy Gruyaert, kwam de sportiviteit van Samsung medewerkers aanjagen door middel van een motiverende talk.

Toegankelijk
Een Health Project onder werktijd functioneert het beste als het aangebodene toegankelijk is en zo naadloos mogelijk integreert met je werkritme. In de categorie ‘beweging’ was er keuze tussen een bootcamp, Boxing Clinic of lunchwandeling. Gezonde voeding werd vertaald naar healthy lunches, verantwoorde tussendoortjes op kantoor en een kookworkshop met Rudolph van Veen. Yoga en een digital detox (bijvoorbeeld door tijdens de lunch de smartphone even links te laten liggen) zorgden bovendien voor de nodige ontspanning.

One Samsung Challenge
Tegelijkertijd werd er ook een (virtuele) challenge uitgezet om de afstand naar Suwon, de Zuid-Koreaanse geboortegrond van Samsung, aan stappen te zetten. Dat zijn 14 miljoen stappen, ofwel 7000 stappen per medewerker per dag. Er werden in totaal 15 502 729 stappen gezet en de challenge zorgde voor meer verbondenheid bij de werknemers. De virtuele aankomst werd gevierd met een healthy BBQ.

Daag elkaar uit!
Het Health Project is na een maand wellicht afgerond, de Samsung medewerkers zijn ‘Summer Fit’, maar het doel is om elkaar te blijven motiveren en een gezonde leefstijl in stand te houden. Een lunchwandeling en daarbij een paar duizend stappen per dag zetten is al haalbaar, toch?

Hoe zou jij je collega’s uitdagen om kantoortijd alsnog op gezonde wijze in te vullen? We horen het graag van je!