Je vlog camera zit gewoon op je telefoon: 5 tips om te vloggen met je smartphone

Door Samsung België 17.03.2016

film, fashion, smartphone, galaxy s7, galaxy s7 edge

Overweeg je een vlog camera te kopen? Met de alsmaar beter wordende camera's op onze smartphones, vormen deze toestellen eigenlijk de perfecte vlog camera. Ga je vloggen met je smartphone? Hieronder vind je 6 tips & tricks om gelijk van start te gaan.

Tip 1: Houd je vlog camera / smartphone horizontaal

Het is zo vanzelfsprekend als wat, maar we vergeten het nog vaak genoeg: onze telefoon horizontaal houden tijdens het filmen. Doe je dit niet, dan heb je altijd last van zwarte balken aan weerszijden van je scherm, en esthetisch gezien is dat een no-go. Vooral als je van plan bent om je video's met de rest van de wereld te delen.

Tip 2: Compositie / standpunt van je vlog camera

Hoe creatief je soms kunt zijn met foto-composities, met video luistert het iets nauwer. Als je jezelf filmt voor een vlog, zul je een aantal standpunten moeten uittesten waarbij je er op je voordeligst uitziet. Als je andere mensen en objecten filmt hangt het er ook vanaf of het vanaf één standpunt is, of dat je dynamiek en beweging gaat filmen. Let ten alle tijden op beeldstabiliteit.

Tip 3: Belichting

Hierbij geldt net als bij fotografie dat je niet tegen het licht in gaat filmen. Als je binnen filmt, zoek een plek waar natuurlijk licht naar binnen valt. En kom je alsnog voor de uitdaging van te weinig licht te staan (bijvoorbeeld 's nachts en in slecht verlichte ruimtes), wees creatief. Kaarslicht of neon-verlichting kunnen nog best leuke effecten creëren. Mocht het toch allemaal niet baten, dan is het altijd prettig om een draagbare click-on LED lamp bij je te dragen.

Tip 3: Je Galaxy S7 als vlog camera

De heldere F1,7 lens en de grotere 1,4 µ m pixels op de beeldsensor van de nieuwe Galaxy S7 vangen ontzettend veel licht op. Hierdoor kun je in veel gevallen natuurlijk licht gebruiken. Ook als dat er bijna niet is.

Tip 5: Accessoires voor je vlog camera

Om het opnemen van video's met je smartphone zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er allerlei accessoires verkrijgbaar. Tot sliders  en met de smartphone bedienbare drones  aan toe! Voor de beginnende vloggers zijn de onderstaande accessoires in elk geval onmisbaar:

• Tri-pod
• Selfie-stick
• Audio-accessoire
• Click-on lenzen
• LED licht

De Amerikaanse webshop Photojojo  heeft een ruim aanbod aan smartphone gadgets en levert ook internationaal.

Bonus tip: Inspirerende internationale vloggers

galaxy s7

Oefening baart kunst, maar aan inspirerende voorbeelden ook geen gebrek. Vooral in de fashion / beauty / lifestyle hoek zijn er al behoorlijk populaire vloggers. Echter winnen ook de 'niche' bloggers aan terrein Hierbij een gevarieerde selectie, voor ieder wat wils:


Het modemeisje: Zoella

Zoella video

De Britse Zoe vlogt onder de naam Zoella over alles rond fashion, beauty en lifestyle. Ze heeft daar inmiddels meer dan 10 miljoen volgers mee vergaard. Haar vriend Alfie figureert ook vaak in haar vlogs en is zelf ook een populair vlogger, evenals haar jongere broer Joe.


Het creative stel: Annalee & Jesse

Annalee & Jesse video

Dit leuke koppel vlogt zowel samen als apart van elkaar. Ze nemen hun volgers mee in hun werk, dagelijks leven en op reis. Beiden hebben een creatief beroep: hij is fotograaf, zij is haarstylist.


De wetenschapper: Physicsgirl

PGirl video

Wie zich verwondert over zwaartekracht en andere natuurwetten, maar er weinig van begrijpt, zal blij worden van Dianna aka Physicsgirl's vlogs. Deze afgestudeerde natuurkundige legt in haar video's op een toegankelijke manier uit wat wij ons tijdens de natuurkunde-lessen vaak afvroegen: Waarom is de aarde rond? Alternatieve manieren om een kaars te doven?

Aan de hand van Physicsgirl's experimenten en interviews met andere wetenschappers wordt het allemaal iets duidelijker.


De reizigers: JacksGap

De reizigers: JacksGap

Men neme een knappe, jonge tweeling - Jack en Finn- die van een jaar de wereld rondreizen een heus   hebben gemaakt. Ze zijn ook niet bang om maatschappelijke issues aan de kaak te stellen zoals bijvoorbeeld klimaatverandering.

De belangrijkste tip: beleef plezier aan het vloggen! Blijf dicht bij jezelf, want zoals de grote Youtubers bewijzen is herkenbaarheid key om een groot aantal volgers aan je te verbinden.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8

INTERESSANT VOOR JOU

5 fotografie tips voor ‘gelikte’ smartphone foto’s

5 fotografie tips voor ‘gelikte’ smartphone foto’s