Zo wordt 2018 jouw beste jaar ooit

Door Samsung België 05.01.2018

voornemens 2018

Elk jaar rond oud & nieuw beginnen we opnieuw na te denken over wat we in het komende jaar anders kunnen aanpakken. Onze eeuwige zoektocht naar geluk spoort ons aan om heel wat goede voornemens te bedenken. Maar hoe word je echt gelukkiger? Discover weet raad!

Een wiskundige formule voor geluk

Wat als er een formule voor geluk zou bestaan? Google-topman Mo Gawdat, auteur van “ De logica van geluk ” , sleutelde jarenlang aan zo ’ n formule. In een interview aan The Independent vertrouwde hij toe dat, volgens hem, iedereen gelukkig geboren wordt, maar hoe langer we leven, hoe ongelukkiger we worden. Zelf zeurde hij ook over de kleinste dingen en wou hij alles onder controle hebben. Daarom besloot hij te doen wat hij als ingenieur het beste kon: het probleem zo theoretisch mogelijk benaderen. En zo kwam hij op zijn wiskundige formule: “ Geluk is gelijk aan, of groter dan, het verschil van alle gebeurtenissen in je leven en je verwachtingen van hoe je leven zou moeten zijn ” .

Omgaan met verwachtingen

Hoge verwachtingen dienen als drijvende kracht om je doelen te bereiken, maar het is de manier waarop we reageren wanneer we die verwachtingen niet kunnen inlossen, die bepalend is. De logica achter deze formule is eeuwenoud – denk maar aan boeddhisme – maar wordt door de Google-topman in een technologisch jasje gehuld dat onze moderne maatschappij aanspreekt. In zijn boek heeft hij het bijvoorbeeld over apps die we in ons hoofd moeten installeren of de-installeren. Volgens Gawdat moeten we de illusies (zoals gedachten, kennis, controlezucht of angsten) en blinde vlekken (zoals vooroordelen, onze emoties en de neiging om te overdrijven) in ons leven leren te ontmaskeren om de dingen te zien zoals ze zijn. En te beseffen dat het leven voornamelijk wel tegemoet komt aan onze verwachtingen.

Zo wordt 2018 jouw beste jaar ooit

Zo wordt 2018 jouw beste jaar ooit

Gelukkig zijn gaat dus hand in hand met het loslaten van verwachtingen voor de toekomst, en het creëren van geluk in het heden. Met de volgende 5 voornemens helpt Discover je focussen op het heden!

1. Stel doelen voor jezelf

Maak een lijstje van alle dingen waar jij gelukkig van wordt, en dat hoeven zeker geen grote dingen te zijn: een lekker kopje koffie ’ s morgens vroeg, een complimentje krijgen, of een wandeling in de zon. Wat vind je echt belangrijk en zou je graag meer willen doen of gewoon blijven doen? Maak van deze dingen een prioriteit voor 2018. Je hebt echt niet ‘ meer ’ nodig om gelukkig te zijn. Het is juist de kunst om kracht te halen uit de kleine dingen.

2. Oefen je dankbaarheid

Om kracht te halen uit de kleine dingen is het een goed idee om regelmatig stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent, zoals een fijn gesprek met een vriendin, dat lekkere koekje waar je jezelf op trakteerde of dat er vandaag eens geen file was toen je naar huis reed. Het bijhouden van een “ gratitude journal ” is een van de meest voorkomende aanbevelingen voor een gelukkiger leven.

3. Bewuster genieten van tijd met familie en vrienden

Onze smartphones volgen ons tegenwoordig overal. Het is gewoon handig om overal geconnecteerd te zijn. Maar vergeet niet om die smartphone af en toe eens weg te leggen. Want zeg nu zelf, tijdens een gezellig etentje met je familie of als je op stap bent met je vrienden, heb je die toch echt niet nodig?

4. Vergeet jezelf niet

Af en toe een beetje tijd voor jezelf maken is cruciaal. Heb je een grote passie? Fijn! Besteed daar dan iets meer tijd aan tijdens 2018. Heb je nog geen hobby? Ga dan in het nieuwe jaar op zoek naar iets waar je je zinnen mee kan verzetten. DIY workshops, yoga, een leesclub, bloemschikken, scrapbooking, gitaarlessen… Alles kan!

5. Probeer regelmatig te bewegen

Probeer regelmatig te bewegen

Geen lijstje met goede voornemens is volledig zonder sport, toch? Stress is de grootste boosdoener in ons dagelijkse leven, maar door elke dag tijd te maken voor een halfuurtje beweging, zullen je stresslevels al behoorlijk dalen. En je hoeft heus niet te gaan hardlopen, elke dag met je buurvrouw afspreken voor een wandeling zal al een positief effect hebben. Tegenwoordig zijn er ook handige wearables om je op weg te helpen:

De smartwatch Gear Fit2 , een combi van smartphone en sporthorloge, meet je hartslag en volgt die op zodat je altijd veilig kan sporten, hij houdt ook al je activiteiten bij. Handig om een overzicht te hebben van je work-outs! Heb jij nood aan een opbeurend muziekje tijdens het sporten? De slimme horloge speelt ook je favoriete playlists af. Om je goede voornemens vol te houden, werkt het zeker motiverend om je streefdoel te delen met vrienden en familie. Met de Samsung Gear Fit2 kan je hen via social media altijd en overal laten weten dat je nog steeds goed aan het sporten bent.

Dankzij de Ambient Sound Modus van de Samsung Gear IconX draadloze fitness oortjes blijf je alert voor omgevingsgeluiden, handig om veilig te kunnen sporten. Bovendien houdt de ingebouwde tracker al je activiteiten bij en geeft realtime info over je vooruitgang.

Ook de Samsung Gear Sport , een strakke maar ook comfortabele smartwatch, die perfect aansluit bij een dagelijks gebruik, kan handig zijn als je meer wilt gaan bewegen. De smartwatch zit boordevol functies die je zullen helpen om altijd en overal het meeste uit een training te halen. Zo beschikt de Gear Sport over een ingebouwde GPS en een geavanceerde hartslagsensor die jouw hartslag continu meet. Het is ook een van de eerste Samsung wearables die over een 50 meter waterdichtheid beschikt.

Speciaal voor jou geselecteerd:

De Gear IconX: naadloos design en comfort
Help je lichaam de winter door met de Gear Sport
• Gear Fit2: Meer dan een wearable voor tijdens het sporten

Meer lifestyle inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR JOU

Gear IconX

De Gear IconX: naadloos design en comfort

de Gear Sport

Help je lichaam de winter door met de Gear Sport

Slim sporten

Slim sporten doe je met de nieuwe Samsung wearable portfolio

GERELATEERDE PRODUCTEN

gear iconx

Gear IconX

Gear Fit2 Pro Large

Gear Fit2 Pro Large

Gear Sport meer

Gear Sport